ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Air France-KLM: Στα 6 δισ. η ρευστότητα–Ζητά κρατική βοήθεια

09:26 - 07 Απρ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Air France-KLM: Στα 6 δισ. η ρευστότητα–Ζητά κρατική βοήθεια
Τη διάθεση κρατικής βοήθειας από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας θα ζητήσει σύντομα η αεροπορική κοινοπραξία Air France-KLM, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία της, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως έκανε γνωστό, η εκτελεστική διευθύντρια της αεροπορικής, Αν Ριγκέιλ, διαθέτει οικονομική ρευστότητα έξι δισ. ευρώ.

Στελέχη της διοίκησης της Air France-KLM διεξάγουν συνομιλίες με τις δύο κυβερνήσεις, η καθεμιά από τις οποίες διαθέτει ποσοστό 14% του μετοχικού πακέτου της αεροπορικής κοινοπραξίας, ώστε να προσδιοριστεί το είδος της κρατικής βοήθειας, η οποία μπορεί να της δοθεί.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται… Ο όμιλος διαθέτει οικονομική ρευστότητα έξι δισ. ευρώ, αλλά θα χρειαστούμε οικονομική υποστήριξη σύντομα», πρόσθεσε η Ριγκέιλ σε μία συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», χωρίς να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις.

Η εξάπλωση της πανδημίας έχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, μειώσει δραστικά τη ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, με τις εταιρίες να έχουν καθηλώσει στο έδαφος μεγάλο αριθμό του στόλου των αεροσκαφών τους, ενώ ζητούν την οικονομική βοήθεια των κυβερνήσεων των χωρών τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 07 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.