ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ryanair μηνύει την ΕΕ για σουηδικό πακέτο διάσωσης αεροπορικών

14:31 - 05 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η Ryanair μηνύει την ΕΕ για σουηδικό πακέτο διάσωσης αεροπορικών
Στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Κομισιόν προσφεύγει η Ryanair προκειμένου να πετύχει την ακύρωση του κρατικού πακέτου διάσωσης ύψους 455 εκατ. ευρώ σε δανειακές εγγυήσεις το οποίο παρέχει η Σουηδία στις αεροπορικές εταιρείες

Πρόκειται για την πρώτη αγωγή (από τις πολλές που ενδεχομένως να ακολουθήσουν) ενάντια στην προσπάθεια ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να σώσουν επιλεκτικά εμβληματικούς αερομεταφορείς από την κατάρρευση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Η αγωγή της Ryanair υποβλήθηκε στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ την 1η Μαΐου και βασίζεται στο σκεπτικό ότι η νομοθεσία της Ε.Ε. παραβιάζεται με τον περιορισμό των κρατικών εγγυήσεων σε αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν άδεια εμπορικής λειτουργίας στη Σουηδία την 1η Ιανουαρίου 2020, αποκλείοντας επί της ουσίας τον ιρλανδικό αερομεταφορέα και άλλες εταιρείες οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες στη Σουηδία, αλλά έχουν τη βάση των αεροσκαφών τους σε άλλα σημεία στην Ευρώπη.

Η Ryanair έχει εκφράσει ανάλογες ενστάσεις για τα αντίστοιχα προγράμματα της Γαλλίας και της Δανίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ότι θα υπερασπιστεί την απόφαση για την παροχή βοήθειας ενώπιον του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: «Βουτιά» 99,6% στην επιβατική κίνηση τον Απρίλιο

Τελευταία τροποποίηση στις 14:41 - 05 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.