ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτήσεις της Lufthansa από 18 Μαΐου μόνο για επαναπατρισμούς και όσους έχουν κατοικία στην Ελλάδα

18:26 - 09 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πτήσεις της Lufthansa από 18 Μαΐου μόνο για επαναπατρισμούς και όσους έχουν κατοικία στην Ελλάδα
Αίσθηση έχει προκαλέσει στον κόσμο του τουρισμού η απόφαση της Lufthansa για έναρξη πτήσεων προς την Αθήνα, όταν ακόμη στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ασαφή ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στον τουρισμό. Όποιες και αν είναι οι προθέσεις της εταιρείας όμως, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν στο «R», ότι η έναρξη πτήσεων από 18 Μαΐου, την οποία ανακοίνωσε η εταιρεία, θα αφορά μόνο επαναπατρισμούς Ελλήνων ή μετακινήσεις Γερμανών που διαθέτουν κατοικία στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι ούτως ή άλλως, οι πτήσεις θα γίνονται μόνο προς την Αθήνα και όχι προς άλλους προορισμούς. Υπογραμμίζουν επίσης ότι στις 18 Μαϊου ούτε ξενοδοχειακές μονάδες θα λειτουργούν, ούτε πτήσεις ή δρομολόγια θα γίνονται προς τα νησιά, παρά μόνο για τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις και για όσους έχουν επαγγελματικούς λόγους ή διαθέτουν κατοικία.

Πολλοί πάντως εκλαμβάνουν την ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας ως μια κίνηση πίεσης και στην Ελλάδα ώστε να κινηθεί ο κλάδος της αερομεταφοράς. Ωστόσο στο μέτωπο του τουρισμού κάποιοι αναρωτιούνται εάν η κίνηση της μεγάλης γερμανικής εταιρίας αερομεταφορών σημαίνει και στροφή σε μια πολιτική ανοίγματος συνόρων, όπως έχει υποστηρίξει σθεναρά η TUI.

Σημειώνεται ότι σε κυβερνητικό επίπεδο έχει τονιστεί τόσο από την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όσο κι από άλλα επίσημα χείλη ότι ο τουρισμός φέτος στη Γερμανία πρέπει να είναι εσωτερικός. Πάντως με δεδομένο ότι στη Γερμανία οι μεγάλες εταιρίες ουσιαστικά εξυπηρετούν εθνικά συμφέροντα και ακολουθούν κεντρικές γραμμές η απόφαση της Lufthansa οδηγεί σε νέα δεδομένα. Πλέον το μπαλάκι είναι στην Ελλάδα να δει τι θα πράξει.

Όπως, πάντως, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εξυπηρετεί 60 προορισμούς στην Ευρώπη. Μάλιστα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών θα είναι η Κρήτη και η Μαγιόρκα. Μάλιστα από την 1η Ιουνίου οι Lufthansa, Eurowings και SWISS θα επαναφέρουν 160 αεροσκάφη, τα οποία θα κατευθύνονται την Κρήτη, τη Μαγιόρκα και σε ένα σύνολο 106 προορισμών σε Ευρώπη και Γερμανία.

Σημειώνεται πως μέσα στα αεροσκάφη θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής ενώ η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

Είναι ενδεικτικό ότι το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Lufthansa, Harry Hohmeister, αναφέρει: «Αισθανόμαστε μία μεγαλύτερη επιθυμία εκ μέρους του κόσμου για να ταξιδέψει. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ανοίγουν σταδιακά και οι επισκέψεις προς συγγενείς και φίλους είναι και πάλι δυνατές.

Με όλη την απαραίτητη προσοχή θα βοηθήσουμε τους επιβάτες μας να κάνουν, ό,τι δεν μπορούσαν εδώ και καιρό. Είναι προφανές, ότι κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας.

Οι πελάτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα μέτρα και τις οδηγίες των προορισμών άφιξης, καθώς και ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης θα εφαρμόζονται τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Το μέτρο για τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πτήσης έγινε κοινά αποδεκτό από τους επιβάτες της Lufthansa. Το πρόγραμμα πτήσεων θα ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας».

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 20:55 - 09 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.