ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή δράση για τις αερομεταφορές

13:16 - 11 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ισπανία: Πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή δράση για τις αερομεταφορές
Κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, προτείνει η Ισπανία, σύμφωνα με την υπουργό οικονομίας της χώρας, Nadia Calvino.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά πως πρέπει να υπάρξει μια Ευρωπαϊκή αντίδραση», ανέφερε η κα. Calvino σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV, προσθέτοντας πως η όποια αντίδραση μεμονωμένων χωρών δεν θα πρέπει να στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

«Όλοι αυτοί οι μεγάλοι αερομεταφορείς δεν είναι μιας ή άλλης εθνικότητας, αλλά ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς», είπε.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να διασφαλίσουν έναν ανταγωνισμό επί ίσοις όροις για τις αερομεταφορές, και οι χώρες με τις πιο βαθιές τσέπες δεν θα πρέπει να μπορούν να δίνουν μεγαλύτερη στήριξη στις δικές τους αερομεταφορές σε βάρος των αερομεταφορέων άλλων χωρών, τόνισε.

Μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένης της γερμανικής Lufthansa, διαπραγματεύονται με τις κυβερνήσεις διάφορες συμφωνίες για κρατική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την βαθύτατη αβεβαιότητα για τις προοπτικές τους όταν αποκλιμακωθεί η πανδημία.

«Νομίζω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά για να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν παραβιάσεις των κανόνων ανταγωνισμού» σημείωσε η κα. Calvino.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 11 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.