ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Koμισιόν: Πρόταση 12μηνων vouchers για ακυρωμένα αεροπορικά εισιτήρια

10:43 - 12 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Koμισιόν: Πρόταση 12μηνων vouchers για ακυρωμένα αεροπορικά εισιτήρια
Κουπόνια (vouchers) για πτήσεις και διακοπές που ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού με ισχύ τουλάχιστον 12 μηνών, θα πρέπει να προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες της ΕΕ, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια προσπάθεια τόνωσης των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη.

Οι συστάσεις, που περιγράφονται σε έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, αναμένεται να παρουσιασθούν την Τετάρτη. Στόχος της Κομισιόν είναι να καταστήσει τα vouchers ελκυστική επιλογή για τους επιβάτες που σε αντίθετη περίπτωση θα προτιμούσαν την επιστροφή χρημάτων στο ακέραιο.

Οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ζητήσει από την Κομισιόν να αναστείλει τους κανονισμούς που υποχρεώνει τις αεροπορικές την επιστροφή χρημάτων στους επιβάτες για πτήσεις που ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Οι συστάσεις της Κομισιόν, αν και δεν αναστέλλουν τους συγκεκριμένους κανονισμούς, προσφέρουν μια συμβιβαστική λύση, στηρίζοντας αερομεταφορείς και ταξιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το έγγραφο η Κομισιόν θα προτείνει τα vouchers να καλύπτονται από τις χώρες-μέλη στην περίπτωση πτώχευσης ενός αερομεταφορέα. Παράλληλα, θα προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες και δρομολόγιο -εάν πρόκειται για πτήση- και ταξιδιωτικούς όρους αντίστοιχους με την αρχική κράτηση.

«Οι αερομεταφορείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα vouchers θα επιτρέπουν στους επιβάτες να πραγματοποιήσουν το ίδιο δρομολόγιο και υπό τους ίδιους όρους παροχής υπηρεσιών όπως ορίζονται στην αρχική κράτηση. Οι διοργανωτές ταξιδίων θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα vouchers θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να κλείσουν πακέτο ταξιδίων του ίδιου τύπου υπηρεσιών και ποιότητας με το πακέτο που ακυρώθηκε», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Οι αερομεταφορείς ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa και Air France-KLM, έχουν προσφύγει σε κρατική διάσωση, καθώς το lockdown λόγω κορονοϊού τις έχει υποχρεώσει να καθηλώσουν αεροσκάφη, προκαλώντας μεγάλες απώλειες εσόδων.

Οι πελάτες που τελικά δεν θα χρησιμοποιήσουν τα vouchers, θα έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων έως και 14 ημέρες μετά τη λήξη της περιόδου εγκυρότητας των επιταγών, όπως αναφέρει το έγγραφο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 12 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.