ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «σκαριά» πακέτο στήριξης 300-400 εκατ. ευρώ για τις αερομεταφορές

07:43 - 28 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στα «σκαριά» πακέτο στήριξης 300-400 εκατ. ευρώ για τις αερομεταφορές
Δέσμη μέτρων για την στήριξη των αερομεταφορών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, με στόχο την στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, τη διάσωση των θέσεων εργασίας αλλά και την ώθηση στον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας φέρεται να έχουν οριστικοποιήσει τα προηγούμενα 24ωρα τις κρίσιμες πτυχές και τους όρους, που συνοδεύουν την βοήθεια προς τις αερομεταφορές.

Πρόκειται για ένα πακέτο που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται από 300-400 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, που στοχεύει να παρέχει στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες handling και τα αεροδρόμια ενώ δεν αποκλείεται αναλόγως με το ύψος της οικονομικής ζημίας, το πακέτο να αποτελεί το πρώτο σκέλος της οικονομικής βοήθειας, με ενδεχόμενη παράταση εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πακέτο των μέτρων στήριξης περιλαμβάνεται η χορήγηση κρατικών εγγυήσεων στην Aegean έναντι μελλοντικών δανείων της, μέτρο που θεωρείται πως μπορεί να δώσει ανάσα την εταιρεία που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία.

Το σχέδιο στήριξης θα έχει ως βασικούς άξονες τις αναστολές πληρωμών, εκπτώσεις τελών και μειώσεις φόρων, ενώ θα υπάρξουν και ρυθμίσεις για την στήριξη των εργαζομένων της αεροπορικής εταιρείας. Τα μέτρα δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και αποζημίωση-επιδότηση θέσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.