ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P για αερομεταφορές: Πτώση 55% το 2020-Ανάκαμψη από το 2023

15:45 - 29 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
S&P για αερομεταφορές: Πτώση 55% το 2020-Ανάκαμψη από το 2023
Η αεροπορική βιομηχανία θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ανακάμψει από την πανδημία, υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors, σε ανάλυσή του για τον κλάδο.

Σημειώνει δε ότι το πιθανότερο είναι ότι οι αριθμοί σε ό,τι αφορά τους επιβάτες δεν θα φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα πριν από το 2023.

Η πτώση στην κίνηση αναμένεται να φτάσει το 55% φέτος, κάτι που σημαίνει ότι η υποχώρηση θα είναι πολύ πιο βίαιη απ’ όσο αναμενόταν αρχικά. Η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες όπως το πώς θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και το πόσο θα είναι διατεθειμένοι οι άνθρωποι να ταξιδέψουν.

«Τα αεροπορικά ταξίδια εντέλει θα επιστρέψουν όταν αντιμετωπιστούν ουσιαστικά από τον κλάδο τα σημερινά θέματα υγείας και ασφάλειας και ανακάμψει η καταναλωτική εμπιστοσύνη», σημειώνεται. «Η πιο ευρεία χρήση της τηλεργασίας και των τηλεδιασκέψεων μπορεί να έχει επίμονο αντίκτυπο στα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία υπήρξαν ο πιο επικερδής υποτομέας για τον κλάδο».

Η S&P, σημειώνει το Bloomberg, έχει ήδη υποβαθμίσει 11 αεροδρόμια και εκτιμά ότι η οικονομική ισχύς τους θα διαβρωθεί από τα λουκέτα αλλά και την αναιμική ανάκαμψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.