ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιορισμών στις πτήσεις

21:11 - 30 Μαϊ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιορισμών στις πτήσεις
Διευκρινίσεις για το πώς θα πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα, καθώς και για το τι αλλάζει από τις 15 Ιουνίου που ξεκινά η σταδιακή άρση των εξωτερικών περιορισμών στα σύνορα κι επανεκκινεί επίσημα ο τουρισμός δίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο», το υπουργείο ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις κι έχει απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο που εξηγεί τους κανόνες για τη νέα πραγματικότητα στην υποδοχή των τουριστών.

Όπως σημειώνει, μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ. Κι αν αυτό είναι αρνητικό, οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικό, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμη ότι στην επόμενη φάση, από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τέστ κατά την άφιξή τους. Πρόσθετοι περιορισμοί όσον αφορά ορισμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν είτε το ταξίδι γίνεται με απευθείας πτήση, είτε με ανταπόκριση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.