ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Σχεδιάζει να ξεπληρώσει τα κρατικά δάνεια μέχρι το 2023

16:42 - 07 Ιουν 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Lufthansa: Σχεδιάζει να ξεπληρώσει τα κρατικά δάνεια μέχρι το 2023
Στην αποπληρωμή όλων των κρατικών δανείων και την εξαγορά των κρατικών μετοχών έως το 2023 στοχεύει η γερμανική αεροπορική εταιρεία, Lufthansa, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Κάρστεν Σπορ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Όπως μεταδίδει η FAZ, ο Σπορ είναι αισιόδοξος ότι μια συνεδρίαση των μετόχων θα υποστηρίξει διάσωση 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σε αντίθετη περίπτωση η Lufthansa εξακολουθεί να έχει σχέδιο για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς χρεοκοπίας σε περίπτωση που οι μέτοχοι δεν δώσουν την έγκρισή τους, είπε σε μια προσπάθεια να πείσει τους πιο απρόθυμους εξ’αυτών.

Ο αριθμός των αναμενόμενων περικοπών θέσεων εργασίας θα μπορούσε να διπλασιαστεί στις 20.000 συνολικά, εάν προστεθούν και οι υπάλληλοι που εργάζονται έμμεσα για τα 100 αεροπλάνα που σχεδιάζεται να αποσυρθούν από τον στόλο.

Ο ετήσιος μισθός του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν θα έχει πλαφόν 500.000 ευρώ, όπως ισχύει στην περίπτωση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ, αλλά ο μισθός του επικεφαλής δεν μπορεί να αυξηθεί όσο στην εταιρεία εμπλέκονται χρήματα φορολογουμένων.

«Οι αριθμοί για αυτό το έτος θα είναι τρομεροί, θα χάνουμε χρήματα κάθε ώρα μέχρι το τέλος του έτους,» είπε ο Σπορ.

Η Lufthansa θα προσφέρει μια «εγγύηση πτήσης επιστροφής» στους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πάντως αναμένει τη ζήτηση για ιδιωτικά ταξίδια να ανακάμψει.

Τέλος, το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa υποστήριξε τη συμφωνία διάσωσης την 1η Ιουνίου, μετά από αρχικές αντιρρήσεις σε σχέση με τις θέσεις σε γερμανικά αεροδρόμια από τις οποίες θα έπρεπε να παραιτηθεί η εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.