ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: «Πράσινο φως» από τον μεγαλομέτοχο στο σχέδιο διάσωσης

10:12 - 25 Ιουν 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Lufthansa: «Πράσινο φως» από τον μεγαλομέτοχο στο σχέδιο διάσωσης
Ο μεγαλομέτοχος της Lufthansa άνοιξε τελικά τα χαρτιά του πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το σχέδιο διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας από το γερμανικό δημόσιο, δηλώνοντας ότι θα τη στηρίξει.

Ειδικότερα, ο Heinz Hermann Thiele δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας και έτσι φαίνεται ότι τελικά θα περάσει από τη Γενική Συνέλευση.

Καθώς σε αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή μέτοχοι που έχουν το 38%, το 15,5% που κατέχει ο Thiele μεταφράζεται σε 41% των ψήφων. Η διοίκηση της αεροπορικής θα πρέπει πλέον να κερδίσει τη στήριξη περίπου του μισού των υπολοίπων μετόχων. Εν τω μεταξύ η Lufthansa ανακοίνωσε τη συμφωνία σε ένα πακέτο περικοπών μισθολογικού κόστους με την ένωση πληρώματος καμπίνας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το πακέτο περιλαμβάνει την αναστολή αυξήσεων μισθών, μείωση των ωρών πτήσεων και των αντίστοιχων αμοιβών, καθώς και προσωρινές μειώσεις των εισφορών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της εταιρείας.

Επίσης, και τα δύο μέρη συμφώνησαν σε ένα πακέτο εθελοντικών μέτρων και προγραμμάτων, όπως άδεια άνευ αποδοχών, εθελοντική μείωση των ωρών εργασίας και την επιδοτούμενη, πρόωρη μεταφορά στο συνταξιοδοτικό σύστημα της αεροπορικής εταιρείας.

«Με το πακέτο που έχει πλέον συμφωνηθεί, η εταιρεία μπορεί να αποφύγει τις απολύσεις 22.000 εργαζομένων καμπίνας κατά τη διάρκεια της κρίσης», ανακοίνωσε η Lufthansa. Οι συμφωνίες εξακολουθούν να απαιτούν την έγκριση των μελών της ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 25 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.