ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρόμετρο οι επόμενες μέρες για την αεροπορική αγορά

10:28 - 02 Ιουλ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Βαρόμετρο οι επόμενες μέρες για την αεροπορική αγορά
Με εντατική προσπάθεια αγωνίζονται τα στελέχη της αεροπορικής αγοράς να επαναφέρουν σε τροχιά τον κλάδο. Αεροδρόμια και αεροπορικές έχουν ήδη προσαρμόσει τις λειτουργίες τους τα νέα δεδομένα και εργάζονται ώστε προβλήματα να λύνονται εν τη γενέσει τους αλλά και να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας. Ερώτημα βέβαια είναι η ευελιξία σε κρατήσεις εισιτηρίων, όπου συχνά σε αλλαγές εισιτηρίων οι πολίτες , ναι μεν δεν έχουν ακυρωτικά όμως καλούνται να πληρώσουν πολλαπλάσια αντίτιμα, καθώς δε βρίσκουν τους αντίστοιχους ναύλους με αυτούς που είχαν κλείσει με την επίκληση της τιμολογιακής πολιτικής. Σε φάσεις κρίσης ίσως να μην είναι και η βέλτιστη συμπεριφορά των εταιριών.

Σε κάθε περίπτωση χτες έγινε η εκκίνηση με θετική ψυχολογία τόσο στο ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος που ήδη βέβαια λειτουργούσε όσο και  στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Χθες έγιναν συνολικά 104 πτήσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κως, Μύκονος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Μυτιλήνη, Σαντορίνη κ.α., ενώ για την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 80 πτήσεις.

Οι 80 πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Ιουλίου προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας είναι από τις χώρες Γερμανία, Αυστρία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες πτήσεις προέρχονται κατά σειρά από τις χώρες Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Τσεχία και Κύπρο. Οι έλεγχοι για τον Covid-19 γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ δεν εμπλέκονται καθόλου οι εργαζόμενοι των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport.

Πάντως το προσεχές 15ήμερο θα δείξει την όποια δυναμική του τουρισμού και των αφίξεων.  Στο μεταξύ στις 12:30 μ.μ. η Ryanair θα δώσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου μαζί με στελέχη του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα ανακοινώσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων προς τη χώρα μας, το οποίο αναμένεται με ενδιαφέρον. Άλλωστε μετά την Aegean η ιρλανδική εταιρία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των ελληνικών αεροδρομίων.

Η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, στο πρόγραμμα από την 1η Ιουλίου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πτήσεις για Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Κεφαλονιά, Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη με δύο ή και περισσότερες πτήσεις την εβδομάδα, όμως το πρόγραμμα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί.

Επίσης, σύμφωνα πληροφορίες του ΔΑΑ,  σήμερα και αύριο θα ξεκινήσουν δρομολόγια από και προς την Αθήνα και άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Canada, η EgyptAir, η Ethiopia Airlines κ.α.

Ήδη, αύξηση των πτήσεων για Αθήνα ή ξεκίνημα για νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας έχουν ανακοινώσει επίσης εταιρείες όπως Lufthansa, Air France, KLM, Austrian Airlines, Easy Jet, Transavia, Volotea, Imperial, Alitalia, Eurowings, Wizz Air, Air Serbia, SWISS, TAROM Romania, Air Canada, Ukraine AirlinesBulgaria Air, Lauda Air και Air Transat. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες έχουν δηλώσει ότι το πρόγραμμά τους σε καμιά περίπτωση δεν είναι οριστικό και θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφώνονται.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο από Μόναχο προς Ρόδο από αρχές Ιουλίου, ενώ και η Alitalia ανακοίνωσε την επανέναρξη καθημερινών πτήσεων Ρώμη – Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Πάντως ο Όμιλος Mitsis Hotels ανακοίνωσε ότι από χθες Τετάρτη 1η Ιουλίου το Sofitel Athens Airport δέχεται επισκέπτες καθώς άνοιξαν και οι πτήσεις.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 02 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.