ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Emirates: Εκτιμήσεις για πλήρη αποκατάσταση των προορισμών της το 2021

17:59 - 20 Αυγ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Emirates: Εκτιμήσεις για πλήρη αποκατάσταση των προορισμών της το 2021
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο COO της αεροπορικής εταιρείας Emirates Airlines στο CNBC, αναφέροντας την εκτίμηση ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα και στους 143 προορισμούς της.

Σημειώνεται πως οι πτήσεις έχουν μειωθεί αισθητά λόγω των μέτρων lockdown και του κλεισίματος των συνόρων που έχουν επιβάλει πολλές χώρες ανά τον κόσμο σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, η Emirates πραγματοποιεί πτήσεις σε λιγότερους από 80 προορισμούς αυτό το διάστημα.

Ωστόσο ο COO της εταιρείας, Adel al-Redha, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις σε 143 πόλεις την επόμενη χρονιά. "Μπορούμε με ευκολία να πούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2021, θα εξυπηρετούμε το 100% των προορισμών του δικτύου μας", ανέφερε.

Πρόκειται για αισιόδοξη εκτίμηση, ειδικά σε σύγκριση με τον αεροπορική εταιρεία Quantas, η οποία αναμένει μόνο το 50% των διεθνών δραστηριοτήτων να επιστρέψει στα μέσα του 2022, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Joyce.

Ο Al-Redha είπε ότι η χαλάρωση των μέτρων βοήθησε την αεροπορική εταιρεία, η οποία "σίγουρα" βλέπει μια θετική τάση. "Αν συγκρίνω την απόδοσή μας τώρα με πριν από ένα μήνα, έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών" και πρόσθεσε ότι η απόδοση της αεροπορικής εταιρείας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν "καλύτερη από ό,τι περιμέναμε νωρίτερα".

Όσον αφορά το δίκτυο και τις υπηρεσίες του επόμενου έτους, είπε: "Προφανώς, η συχνότητα των πτήσεων ανά ημέρα θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν σε ορισμένα αεροδρόμια και χώρες. Όμως, όσον αφορά τον προγραμματισμό του δικτύου, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα καλύπτουμε 143 προορισμούς''.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών δεν έχει εμφανιστεί τόσο αισιόδοξη, καθώς στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι η παγκόσμια κυκλοφορία επιβατών δεν θα επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.