ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurocontrol: Νέα «βουτιά» για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη

15:26 - 14 Σεπ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Μειωμένες κατά περίπου 55% θα είναι φέτος οι αεροπορικές πτήσεις σε σύγκριση με το 2019 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον οργανισμό Eurocontrol που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεσε που επικαλείται το Bloomberg, o αριθμός των πτήσεων θα είναι περίπου κατά 6 εκατομμύρια χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι. Τον Απρίλιο o Eurocontrol προέβλεπε μείωση αριθμού πτήσεων κατά 5 εκατομμύρια.

«Πηγαίνουμε προς τα πίσω τώρα και είναι πραγματικά ανησυχητικό για ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Eurocontrol Ίμον Μπρέναν στην ανακοίνωση, αποδίδοντας την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των επιβατών στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατών για την επανάληψη των πτήσεων και τη δημιουργία σύγχυσης.

Η Eurocontrol αναφέρει ότι μετά την ανάκαμψη περίπου στο ήμισυ του κανονικού τον Αύγουστο, το ποσοστό των πτήσεων που θα εκτελεστούν θα μειωθεί στο 40% της κανονικής κίνησης τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή του ότι ως τον Ιανουάριο θα είχε επανέλθει στο 80% της κανονικής.

Ο οργανισμός είπε ότι οι εναρμονισμένοι έλεγχοι ιών και τα κοινά κριτήρια αξιολόγησης θα παρέχουν περισσότερη προβλεψιμότητα και θα ενισχύσουν τη ζήτηση, ενώ περαιτέρω περιορισμοί και μέτρα καραντίνας θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση ακόμα και από αυτές τις χειρότερες προβλέψεις.

jdjfgidfjv

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 14 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.