ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Xρήση τεστ έναντι καραντίνας 14 ημερών προτείνουν οι αεροπορικές

09:54 - 16 Σεπ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Xρήση τεστ έναντι καραντίνας 14 ημερών προτείνουν οι αεροπορικές
Ως εναλλακτική λύση μιας 14ήμερης καραντίνας, για τους επιβάτες από χώρες με έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και τα αεροδρόμια έχουν ζητήσει τη διενέργεια τεστ PCR, εντός του τελευταίου 48ωρου.

Ειδικότερα, η ομάδα δράσης (CART) υπό τον ICAO προγραμματίζει να προχωρήσει σε μία μη δεσμευτική πρόταση προς τις χώρες για τη χρήση του παραπάνω αναφερόμενου τεστ, σε μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι τέτοιες προσπάθειες μπορεί να καθυστερήσουν, όπως υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις του κλάδου εξετάζουν επιλογές όπως η χρήση διμερών συμφωνιών που θα επέτρεπαν στους ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών με παρόμοια ποσοστά μόλυνσης χωρίς καραντίνα ή να απαιτούν δοκιμές σε άλλες περιπτώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πρώτη φορά, πρότεινε ένα κοινό σύστημα για τα κράτη μέλη της ΕΕ, με σκοπό το συντονισμό των συνοριακών ελέγχων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει προτείνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο θα συζητηθεί από τους ηγέτες της G20 στις αρχές Οκτωβρίου, επιτρέπεται στους ταξιδιώτες από χώρες «χαμηλού κινδύνου» να αποφεύγουν την καραντίνα σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, όπως ανέφερε η London Telegraph την Τρίτη.

Σημειώνεται πως οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν μείωση κατά 55% στα ταξίδια το 2020, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών IATA, η οποία ανέφερε ότι το 85% των επιβατών που ερωτήθηκαν εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την καραντίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.