ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

British Airways: Πλάνο μείωσης πτήσεων από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ

17:58 - 18 Οκτ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
British Airways: Πλάνο μείωσης πτήσεων από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ
Σχέδια να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου εξετάζει η British Airways κι ενώ το πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, εξακολουθεί να ασκεί έντονες πιέσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο, όπως αναφέρει η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Mail, επικαλούμενη άγνωστες πηγές.

Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει τις επιχειρήσεις της στο αεροδρόμιο Χίθροου -το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας- με σκοπό να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης για τα επαγγελματικά ταξίδια, ενισχύοντας τις πτήσεις premium σε τουριστικούς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού και της νέας στρατηγικής υπό τον Σον Ντόιλ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οποίος αντικατέστησε τον Άλεξ Κρουζ στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην British Airways, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Λούις Γκαγιέγκο, διορίστηκε επικεφαλής της μητρικής εταιρείας του αερομεταφορέα, IAG.

Η πανδημία αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να επανεξετάσουν ριζικά τις δραστηριότητές τους. Η British Airways λειτουργούσε με ένα σύστημα διπλών πτήσεων πριν από την κρίση του ιού, με τις πτήσεις για τουρισμό να εκτελούνται από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ και εκείνες για επαγγελματικά ταξίδια από εκείνο του Χίθροου. Η εταιρεία έχει ήδη ακυρώσει τις πτήσεις μικρών αποστάσεων από το Γκάτγουικ έως τον Μάρτιο του 2021 και αναμένει να προχωρήσεις σε περικοπές έως και 10.000 θέσεων εργασίας, για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης των ταξιδιών, η οποία θεωρεί ότι θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια.

Αναφορές σχετικά με τη μείωση των πτώσεων της British Airways από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας είχαν κάνει την εμφάνισή τους επίσης τον Απρίλιο. Η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να εκτελεί ορισμένες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από το Γκάτγουικ. Η Virgin Atlantic έχει ήδη κλείσει της βάση της στο Γκάτγουικ, ενώ η Norwegian Air εξετάζει μια παρόμοια κίνηση.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε ότι οι περισσότερες πτήσεις μικρών αποστάσεων θα συνεχίσουν να εκτελούνται από το Χίθροου έως τον επόμενο Μάρτιο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Mail.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:50 - 18 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.