ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Η ευκαιρία του δημοσίου για κέρδη από τα warrants

11:59 - 24 Δεκ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Aegean: Η ευκαιρία του δημοσίου για κέρδη από τα warrants
Η «ένεση» ρευστότητας στην Aegean, που έχει πλέον και τη «σφραγίδα» της Κομσιόν αφορά την αποκατάσταση μέρους της ζημιάς που προήλθε λόγω των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η εισηγμένη θα λάβει κρατική στήριξη, κεφαλαιακής ενίσχυσης, ύψους 120 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οι μέτοχοι θα βάλουν στην ΑΜΚ 60 εκατ. ευρώ. 

H κρατική ενίσχυση που δίνει το Δημόσιο, βάσει της συμφωνίας συνοδεύεται από δωρεάν τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) που θα αφορούν αριθμό μετοχών ίσο με το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά από Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι οι τίτλοι αυτοί θα εκδοθούν με τιμή εξάσκησης ίση με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της εταιρείας κατά την ΑΜΚ. Με δεδομένο πως οι τίτλοι θα μπορούν να εξασκηθούν σε διάστημα 2 έως 5 ετών από την έκδοση τους, τότε το Δημόσιο μπορεί να ωφεληθεί από την όποια αύξηση της τιμής της μετοχής καταγραφεί μετά το πέρας της πανδημίας και καθώς οι αερομεταφορές και η οικονομία επιστρέφουν στην κανονικότητα. 

Μετά από την έγκριση της Κομισιόν η εταιρεία δηλώνει έτοιμη ώστε να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρχές κεφαλαιαγοράς, με στόχο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στους πρώτους τρεις με τέσσερις μήνες του νέου έτους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.