ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά 6 επιπλέον AIRBUS A320 από την AEGEAN - Συνολική παραγγελία 25 αεροσκαφών

18:00 - 06 Σεπ 2007 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η AEGEAN AIRLINES προχώρησε σε παραγγελία 6 επιπλέον αεροσκαφών Airbus Α320. Με την παραγγελία αυτή η AEGEAN έχει διασφαλίσει συνολικά 25 αεροσκάφη οικογένειας Airbus A320( 23 Α320 και 2 Α321). Τα τρία πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν ήδη στις αρχές του 2007, συνολικά δέκα παραλαμβάνονται το 2008 ενώ η πλήρης ανανέωση του στόλου θα έχει ολοκληρωθεί αρχές του 2010. Η αξία των 25 αεροσκαφών Α320/321 σε τιμές τιμοκαταλόγου του κατασκευαστή υπερβαίνει τα 1.5 δις δολ. ΗΠΑ, καθιστώντας την μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Τα αεροσκάφη Α320 θα φέρουν μηχανές V2500 της International Aero Engines ενώ η καμπίνα τους θα είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση. Τα νέα αεροσκάφη Α320 πρόκειται να αντικαταστήσουν σταδιακά τα 15 ήδη υπάρχοντα στον στόλο της Aegean Boeing 737 300/400, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα ετήσιας επέκτασης του στόλου κατά 2-3 αεροσκάφη. Τα νέα Α320 θα επιτρέψουν την επέκταση της εταιρείας σε νέους διεθvείς προορισμούς αλλά και μία εξαιρετικά σημαντική ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών της εταιρείας στο σύνολο σχεδόν του δικτύου της, εσωτερικού και εξωτερικού. Παράλληλα η ανανέωση του στόλου θα επιφέρει αύξηση χωρητικότητας ανά πτήση, μείωση λειτουργικών εξόδων ανά προσφερόμενη θέση και εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμων.
Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN AIRLINES δήλωσε: "Η επιτυχής πορεία μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μας δίνει την αυτοπεποίθηση αλλά και το κίνητρο να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στόλο αεροσκαφών. Μετά το πέρας της διαδικασίας παράδοσης των νέων AIRBUS A320/321 η εταιρείας μας θα έχει να επιδείξει τον νεαρότερο στόλο στην Νοτιανατολική Ευρώπη. Επιλέγοντας την οικογένεια των Α320, συμμετέχουμε σημαντικά στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος αφού τα αεροσκάφη αυτά θεωρούνται στην κατηγορία τους τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον, στηρίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την δέσμευσή μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας".
"Είμαστε πολύ υπερήφανοι που λαμβάνουμε μια νέα παραγγελία από την AEGEAN AIRLINES για ακόμη μία φορά μέσα στο τρέχον έτος" δήλωσε ο κ. John Leahy, Chief Operating Officer Customers της Airbus. "Είμαστε ευτυχείς που συνεισφέρουμε στην δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας αυτής με την πρωτοπόρο στην αγορά οικογένεια των Α320".
Η οικογένεια του Α320 είναι η πιo φιλική στο περιβάλλον έκδοση αεροσκάφους μονού διαδρόμου και ενσωματώνει τις τελευταίες αεροδυναμικές βελτιώσεις και τη νέα χαμηλού βάρους εσωτερική καμπίνα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών. Η κεντρική συντήρηση με μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων καθώς και η αποδεδειγμένη στη καθημερινή χρήση αξιοπιστία μειώνουν ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά έξοδα. Το σύστημα ελέγχου fly by wire της οικογένειας Α320 επιτρέπει λειτουργική ομοιοτυπία που σημαίνει πως τα πληρώματα μπορούν να εργαστούν σε όλα το αεροσκάφη της οικογένειας με ελάχιστες ανάγκες πρόσθετης εκπαίδευσης. Η οικογένεια του Α320 προσφέρει την φαρδύτερη καμπίνα στην κατηγορία αεροσκαφών μονού διαδρόμου, διευκολύνοντας την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλότερα επίπεδα άνεσης κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Η οικογένεια των Α320 AIRBUS αεροσκαφών αποτελεί την πρώτη επιλογή των αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως και είναι πρώτη σε πωλήσεις στην αεροπορική αγορά. Περισσότερα από 5.300 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μέχρι σήμερα ενώ έχουν παραδοθεί πάνω από 3.100 προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες 184 πελατών σε όλο τον κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.