ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Επενδύει στη Γαλλική αγορά- Συνεργασία με την TUI France

11:56 - 19 Απρ 2022 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Aegean: Επενδύει στη Γαλλική αγορά- Συνεργασία με την TUI France
Με δεδομένη τη μεγάλη διείσδυση του brand “Ελλάδα στη Γαλλία” τόσο για τις επιλογές διακοπών όσο και αγοράς εξοχικής κατοικίας, φαντάζει ως “φυσική” επιλογή η κίνηση της Aegean ένα επιπλέον 10% στις ήδη προσφερόμενες θέσεις. Έτσι η αεροπορική εταιρεία διαθέτει, το φετινό καλοκαίρι, 1 εκατομμύριο θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 10%, σε σχέση με την προπανδημική χρονιά του 2019.

Παράλληλα, η Aegean συνεχίζει δυναμικά τη συνεργασία της με την TUI France. Από το 2002 έως σήμερα, η αεροπορική, μέσω της συνεργασίας της με την TUI, έχει μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατ. τουρίστες και συνολικά 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες κατά τη δραστηριοποίησή της στη Γαλλία. «Το 2002, έτος έναρξης της συνεργασίας της αεροπορικής με την TUI France, ο αερομεταφορέας εξυπηρετούσε 10 προορισμούς στη Γαλλία, μεταφέροντας μερικές χιλιάδες επιβάτες, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης. «Μέσω συνεχών και σταθερών επενδύσεων στη γαλλική αγορά, το 2022 η Aegean θα υλοποιεί 95 απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα σε 10 πόλεις της Γαλλίας (Μπορντό, Βρέστη, Ντοβίλ, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Νίκαια, Παρίσι, Τουλούζη) και σε επτά ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μύκονος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη)», προσέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, σημειώνοντας ότι η ελληνική αεροπορική διαθέτει και αεροπλάνο στη βάση του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι.

Να σημειωθεί ότι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την αφορμή της συμπλήρωσης 20 χρόνων συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών  διευκρινίστηκε, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της TUI France, με τους Γάλλους τουρίστες να κατευθύνονται σε όλους τους προορισμούς που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της και ιδιαίτερα σε Αθήνα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Κέρκυρα. Μάλιστα φέτος η Ελλάδα κυριαρχεί στις προτιμήσεις των τουριστών από την Γαλλία, με τις προκρατήσεις να εμφανίζουν ήδη τριψήφια άνοδο.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dirk Van Holsbeke, η TUI France είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην γαλλική ταξιδιωτική βιομηχανία ενσωματώνοντας κάτω από την ομπρέλα της τα γαλλικά brands Club Marmara, Club Lookéa και Circuits Nouvelles Frontières που αναγνωρίζονται από τους Γάλλους ταξιδιώτες με πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης.

«Η Aegean αντιπροσωπεύει το 41% των διαθέσιμων θέσεών μας στην Ελλάδα, αποτελώντας τον τρίτο πιο σημαντικό αεροπορικό εταίρο μας» σημείωσε ο Holsbeke, διευκρινίζοντας ότι η συνεργασία με τον εγχώριο αερομεταφορέα μετρά ήδη 20 χρόνια - ξεκίνησε το μακρινό 2002 μέσω της επωνυμίας Marmara και αφορούσε ναυλωμένες πτήσεις σε Αθήνα και Ηράκλειο. «Επρόκειτο, τότε, για τον πρώτο tour operator στην Ελλάδα που διέθετε προγραμματισμένες πτήσεις προς την Ελλάδα σε μεγάλη κλίμακα» πρόσθεσε το στέλεχος της Tui France, η οποία αποτελεί 100% θυγατρική του ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού ομίλου.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.