ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα Χανιά ο CEO της Ryanair- Επεκτείνεται η τουριστική δυναμική

15:13 - 20 Σεπ 2022 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στα Χανιά ο CEO της Ryanair- Επεκτείνεται η τουριστική δυναμική
O Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, κ. Eddie Wilson, παρουσίασε σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας για τη συμβολή της στην ενίσχυση και επέκταση της τουριστικής δυναμικής των Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, σήμερα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χανίων, μετά από κοινή πρωτοβουλία - πρόσκληση, του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Χανίων πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας Αυτοδιοικητικών και Τουριστικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στην οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος (C.E.O) της διεθνούς αεροπορικής εταιρίας “Ryanair”, κ. Eddie Wilson, με την υποστήριξη της κας, Chiara Ravara, Διευθύντριας Πωλήσεων, Marketing και Διεθνούς Επικοινωνίας της ίδιας εταιρίας, παρουσίασαν το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας και τον ιδιαίτερο ρόλο του δυναμικού Τουριστικού προορισμού των Χανίων.

Σύμφωνα με την ανάλυση πτήσεων του Παρατηρητηρίου Αεροπορικού Κλάδου Δυτικής Κρήτης (με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων) στο διεθνές αεροδρόμιο των Χανίων (δεδομένα έως και 22/08/2022) η “Ryanair” αναδεικνύεται η αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες αφίξεις και εξυπηρετούμενους προορισμούς. Η εταιρία διαθέτει από το 2011 πολυδιάστατη επενδυτική παρουσία στα Χανιά, έχοντας ήδη μεταφέρει 3,5 εκατομμύρια επιβάτες και υποστηρίξει περίπου 700 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και τοπική βάση από το 2013, την οποία δυστυχώς πλέον υπολειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αεροσκαφών.

«Ανοίγοντας» τη σημερινή σύσκεψη εργασίας, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, τόνισε στον χαιρετισμό του εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας:

«Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές των τελευταίων δεκαετιών για την παγκόσμια Οικονομία, με την πανδημία Covid-19 και την Ουκρανική πολεμική σύγκρουση να δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα αβεβαιότητας στους καταναλωτές, στις επιχειρήσεις και στις κυβερνήσεις.

Στον Τουριστικό προορισμό των Χανίων, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το καλύτερο καλοκαίρι της ιστορίας μας. Με σκληρή και συλλογική προσπάθεια κατακτήσαμε μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ελληνική Αγορά με το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2022, να έχει διακινήσει 2.331.457 επιβάτες, έναντι 1.035.167 το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Το αεροδρόμιο Χανίων κατέγραψε διψήφια άνοδο διεθνών αφίξεων σε ποσοστό 19,8% τον Αύγουστο, έναντι του Αυγούστου του ’19, που μεταφράζεται σε 245.623 ξένους τουρίστες.

Ο Τουρισμός, είναι με διαφορά ο πλέον δυναμικός κλάδος της Οικονομίας των Χανίων, καθώς σήμερα παράγει περισσότερο από το 50% του περιφερειακού Α.Ε.Π. και εξασφαλίζει το 25% της Απασχόλησης του τόπου μας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δίκαια στο επίκεντρο της συστηματικής μελέτης και των δυναμικών παρεμβάσεων εκ μέρους της Επιχειρηματικής, Οικονομικής και Τεχνικής μας Κοινότητας.

Για το λόγο αυτό, τα Επιμελητήρια της Δυτικής Κρήτης έχουμε ήδη τοποθετηθεί δημόσια και εργαζόμαστε μεθοδικά για τη διερεύνηση των προϋποθέσεων δημιουργίας «Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» & «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού των Χανίων», στο πλαίσιο των θεσμικών δυνατοτήτων που μας προσφέρει πλέον ο νέος Νόμος 4875, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Για τα Επιμελητήρια των Χανίων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η στρατηγική, οργανική και διαρκής σύμπραξη μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων της περιφερειακής μας ενότητας. Οφείλουμε άμεσα να ενώσουμε δυνάμεις & να σχεδιάσουμε το μέλλον του Τουριστικού μας προϊόντος με στρατηγικό, μακροπρόθεσμο και πολυδιάστατο τρόπο., αξιοποιώντας αποτελεσματικά τη δυναμική και των εξαιρετικών επιδόσεων των προηγούμενων μηνών.

Με ευθύνη απέναντι στη θεσμική μας αποστολή, την οποία μας εμπιστεύτηκαν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη μας, διατηρούμε διαρκή και στενή συνεργασία με το σύνολο των φορέων και επιχειρήσεων της Τουριστικής Αγοράς. Στο πλαίσιο λοιπόν της κοινής μας στρατηγικής προτεραιότητας, είναι ιδιαίτερη η τιμή για τη Χανιώτικη Επιχειρηματικότητα να υποδεχόμαστε σήμερα τον κ. Eddie Wilson, τον καταξιωμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες του πλανήτη, της “Ryanair”, ο οποίος με την υποστήριξη της δυναμικής κας Chiara Ravara, Διευθύντριας Πωλήσεων, Marketing και Διεθνούς Επικοινωνίας, είναι μαζί μας για να μας παρουσιάσουν με τον πιο άμεσο και διαφανή τρόπο το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας τους και τον ιδιαίτερο ρόλο του σημαντικού Τουριστικού προορισμού των Χανίων στην επίτευξη του στρατηγικού  στόχου που επιδιώκουν για τον διπλασιασμό των επιβατών προς την Ελλάδα στα 10 εκατ. ετησίως τα επόμενα 5 χρόνια, με τα 2,5 περίπου εκατ. από αυτούς να ταξιδεύουν εκτός της υψηλής περιόδου».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 20 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.