ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

16:06 - 02 Νοε 2007 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εταιρική παρουσίαση της Aegean Airlines στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας της Aegean Airlines από τον Μάιο του 1999, οπότε και η εταιρία ξεκίνησε να πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις, έως σήμερα. Η Aegean Airlines είναι η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρία καθώς ο αριθμός των επιβατών που την εμπιστεύτηκαν αυξήθηκε από 310 χιλ. επιβάτες το 1999 σε 4,45 εκατ. επιβάτες το 2006, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης στην επιβατική κίνηση της τάξεως του 47%. Ταυτόχρονα, η εταιρία κατόρθωσε όχι μόνο να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες του κλάδου διεθνώς, αλλά και να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της, ενισχύοντας το δίκτυό της και μεγαλώνοντας το στόλο της.
Η διοίκηση αναφέρθηκε στην ηγετική θέση που κατέχει η Aegean Airlines στην αγορά εσωτερικού, ενώ παράλληλα οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών παραμένουν θετικές. Στόχος της εταιρίας είναι η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με τις μέχρι τώρα προσπάθειες να έχουν οδηγήσει σε αξιόλογες διακρίσεις. Σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας αποτελεί και η ψήφος εμπιστοσύνης της Lufthansa καθώς στα τέλη του 2005 η Aegean Airlines έγινε ο περιφερειακός συνεργάτης του γερμανικού αερομεταφορέα στην Ελλάδα.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην στρατηγική και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Η εταιρία θα συνεχίσει να υλοποιεί την επιτυχημένη στρατηγική εξάπλωσης του διεθνούς δικτύου της τόσο προς την Δυτική Ευρώπη όσο και προς αναπτυσσόμενες τοπικές αγορές. Βασικός άξονας της στρατηγικής της εταιρείας είναι η ανανέωση του στόλου της, έχοντας παραγγελίες για παραλαβή 25 αεροσκαφών οικογένειας Airbus Α320 την περίοδο 2007-2010. H Aegean Airlines ήδη παρέλαβε τα πρώτα 3 αεροσκάφη Airbus A320 στις αρχές του 2007. Ο νέος στόλος αναμένεται να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Aegean Airlines, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, βελτιώνοντας το λειτουργικό κόστος και αυξάνοντας τη χωρητικότητα ανά πτήση. Συγκεκριμένα, η ανανέωση και η ομοιομορφία του στόλου της εταιρίας αναμένεται να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους συντήρησης, στη βελτίωση της απόδοσης κατανάλωσης καυσίμων καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας των αεροσκαφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος η Aegean Airlines θα έχει πλέον το νεότερο στόλο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.
Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.aegeanair.com
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.