ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Ανανέωση στόλου και επέκταση στη Δ. Ευρώπη

16:32 - 02 Νοε 2007 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η ανανέωση του στόλου της και η εξάπλωση του δικτύου της διεθνώς αποτελούν τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της Aegean Airlines, σύμφωνα με την εταιρική παρουσιάση του αερομεταφορέα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η παρουσίαση της Aegean Airlines επικεντρώθηκε στην στρατηγική και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Η εταιρία θα συνεχίσει να υλοποιεί την επιτυχημένη στρατηγική εξάπλωσης του διεθνούς δικτύου της τόσο προς την Δυτική Ευρώπη όσο και προς αναπτυσσόμενες τοπικές αγορές.

Βασικός άξονας της στρατηγικής της εταιρείας είναι η ανανέωση του στόλου της, έχοντας παραγγελίες για παραλαβή 25 αεροσκαφών οικογένειας Airbus Α320 την περίοδο 2007-2010. H Aegean Airlines ήδη παρέλαβε τα πρώτα 3 αεροσκάφη Airbus A320 στις αρχές του 2007.

Ο νέος στόλος αναμένεται να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Aegean Airlines, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, βελτιώνοντας το λειτουργικό κόστος και αυξάνοντας τη χωρητικότητα ανά πτήση.

Συγκεκριμένα, η ανανέωση και η ομοιομορφία του στόλου της εταιρίας αναμένεται να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους συντήρησης, στη βελτίωση της απόδοσης κατανάλωσης καυσίμων καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας των αεροσκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος η Aegean Airlines θα έχει πλέον το νεότερο στόλο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Η διοίκηση αναφέρθηκε στην ηγετική θέση που κατέχει η Aegean Airlines στην αγορά εσωτερικού, ενώ παράλληλα οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών παραμένουν θετικές.
 
Στόχος της εταιρίας είναι η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με τις μέχρι τώρα προσπάθειες να έχουν οδηγήσει σε αξιόλογες διακρίσεις.

Σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας αποτελεί και η ψήφος εμπιστοσύνης της Lufthansa καθώς στα τέλη του 2005 η Aegean Airlines έγινε ο περιφερειακός συνεργάτης του γερμανικού αερομεταφορέα στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.aegeanair.com

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.