ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2007

18:48 - 19 Νοε 2007 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η Aegean Airlines ανακοινώνει αποτελέσματα Εννεαμήνου 2007 με τα κυριότερα μεγέθη σε ενοποιημένη βάση να διαμορφώνονται ως εξής:
Αύξηση πωλήσεων κατά 20% σε 370,5εκ. ευρώ.
Κέρδη Προ Φόρων 41,7εκ. ευρώ (αύξηση 36%)
Καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 33,4εκ. ευρώ (αύξηση 45%)
Λειτουργικά κέρδη (EBIT) 42,8εκ. ευρώ (αύξηση 24%)
4,1 εκ. επιβάτες ταξίδεψαν με τον στόλο της Aegean (αύξηση 19%)
Βελτίωση μέσου αριθμού επιβατών ανά πτήση σε 96 από 94.
Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε σχετικά:
"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών για το Εννεάμηνο του 2007, η οποία προέρχεται από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης και των επιτυχημένων προσπαθειών συγκράτησης του κόστους. Συνεπής στην υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων, η Aegean Airlines κατάφερε το Εννεάμηνο του 2007 να επεκτείνει το δίκτυο δρομολογίων της στο εξωτερικό, να ενδυναμώσει την συνεργασία της με την Lufthansa, να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά εσωτερικού και να επιτύχει πρόοδο στις προσπάθειες μείωσης του κόστους διανομής.
Το 2008 θα αποτελέσει σημαντικό έτος της υλοποίησης του επενδυτικού μας προγράμματος καθώς αναμένεται να παραληφθούν συνολικά 10 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus Α-320 (επί συνόλου 25, ενώ το 2007 παρελήφθησαν 3), ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό τον υπάρχοντα στόλο. Η παραλαβή των νέων αεροσκαφών αποτελεί στρατηγική κίνηση μείζονος σημασίας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Η τιμή του πετρελαίου πρόσφατα κατέρριψε νέα ιστορικά ρεκόρ. Παρόλο που μέρος της αύξησης μετριάζεται από την υποτίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και την επιβολή επίναυλου, η επίδραση της ανόδου θα είναι αισθητή το 2008. Συνεπώς, ανάμεσα στους στόχους μας είναι η επιτάχυνση του προγράμματος ανανέωσης του στόλου μας - στο βαθμό που είναι εφικτή - ούτως ώστε να επωφεληθούμε γρηγορότερα από την βελτιωμένη απόδοση κατανάλωσης καυσίμων των νέων αεροσκαφών και της προοπτικής καλύτερης διαχείρισης των εσόδων λόγω των αναβαθμισμένων υπηρεσιών μας."
Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2007
Οι πωλήσεις του εννεαμήνου 2007 ανήλθαν σε 370,5εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 20%, απόρροια της σημαντικής αύξησης που σημειώθηκε στην επιβατική κίνηση και της περαιτέρω εξάπλωσης του δικτύου.
Εξαιρετική ήταν και η πορεία της κερδοφορίας καθώς τα Κέρδη Προ Φόρων ενισχύθηκαν κατά 36% και ανήλθαν σε 41,7εκ. ευρώ. Τα Καθαρά Κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 33.4εκ. ευρώ, 45% υψηλότερα έναντι του προηγούμενου εννεαμήνου. Η αύξηση των καθαρών κερδών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν υψηλότερη, της τάξεως του 59% για το Εννεάμηνο του 2007. Σημαντικοί παράγοντες που συνέβαλαν στην βελτίωση της κερδοφορίας ήταν η επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η μείωση του κόστους διανομής λόγω των αυξημένων πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Η Aegean Airlines κατέγραψε σημαντική αύξηση ύψους 19% στην επιβατική κίνηση, μεταφέροντας πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες το εννεάμηνο του 2007. Η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού αυξήθηκε κατά 12% και ανήλθε σε 2,6εκ. επιβάτες. Στο δίκτυο εξωτερικού, η εταιρία μετέφερε 1,5 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 34%.
Το εννεάμηνο του 2007, η Aegean Airlines ξεκίνησε νέες καθημερινές απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Μόναχο και Φρανκφούρτη, με κοινό κωδικό με τη Lufthansa, αύξησε τη συχνότητα πτήσεων από Αθήνα προς Μιλάνο από μία σε δύο ημερησίως ενώ επίσης ενίσχυσε τις συχνότητες για Σόφια και Βουκουρέστι. Η εταιρία στοχεύει στην περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου της στο εξωτερικό, προσθέτοντας νέους προορισμούς το 2008, οι οποίοι θα ανακοινωθούν προς το τέλος Νοεμβρίου 2007.
Οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και του Ομίλου θα δημοσιευτούν στον Τύπο και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρίας (www.aegeanair.com) την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.