ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση νέων προορισμών για το 2008

17:33 - 06 Φεβ 2008 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Λονδίνο, Τίρανα, Λήμνος, Κεφαλονιά, οι νέοι προορισμοί της AEGEAN για το 2008.
Η AEGEAN συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία και με την παραλαβή εντός του 2008 επιπλέον ολοκαίνουργιων AIRBUS A320/321 ενισχύει το δίκτυό της με την έναρξη του νέου θερινού προγράμματος πτήσεων το 2008 προς τρεις κατευθύνσεις.
1) Ενίσχυση δικτύου εξωτερικού από Αθήνα.
Συγκεκριμένα η Aegean, από 15 Μαΐου εγκαινιάζει 2 καθημερινές πτήσεις προς και από Λονδίνο, που θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A321 195 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση ενώ παρέχει και σύστημα in-flight entertainment. Με την κίνηση αυτή η AEGEAN θα καλύπτει πλέον τον δημοφιλέστερο προορισμό εξωτερικού αλλά και συνολικά 6 από τους 7 μεγαλύτερους προορισμούς εξωτερικού από την Αθήνα. Τα ωράρια των πτήσεων καλύπτουν με ιδανικό τρόπο την αεροπορική σύνδεση με το Λονδίνο, με αναχωρήσεις στις 07:30 το πρωί και 17:10 το απόγευμα από Αθήνα και αντίστοιχα από Λονδίνο στις 10.20 το πρωί και 20:00 το βράδυ. Το αεροδρόμιο Stansted προς το οποίο θα εκτελούνται οι πτήσεις, ανήκει στην BAA, αποτελεί τον πιο σύγχρονο αεροσταθμό του Λονδίνου και είναι το τρίτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Αγγλίας, με διακίνηση 23,8 εκατομμύρια επιβάτες προς 158 προορισμούς. To Stansted έχει εξαιρετική σιδηροδρομική σύνδεση με το κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα προσφέρει ταχύτατη πρόσβαση στο City (οικονομικό κέντρο του Λονδίνου). Με την επιλογή αυτή αυξάνεται η αξιοπιστία αναχώρησης των πτήσεων ενώ η ταξιδιωτική εμπειρία είναι πιο ευχάριστη και ξεκούραστη. Από τις 2 Μαϊου 2008 εγκαινιάζεται μία καθημερινή πτήση προς και από Τίρανα, η οποία θα εκτελείται με jet αεροσκάφος AVRO RJ 100 112 θέσεων. Έτσι ενισχύεται σημαντικά η κάλυψη των Βαλκανίων με τρίτη χώρα/προορισμό μετά την επιτυχή είσοδο της AEGEAN σε Σόφια και Βουκουρέστι.
2) Ενίσχυση δικτύου εσωτερικού. Νέες πτήσεις προς Λήμνο και Κεφαλονιά.
Με την έναρξη του θερινού της προγράμματος, η AEGEAN εγκαινιάζει τις πτήσεις της προς και από την Λήμνο. Συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου 2008 η εταιρεία θα εκτελεί 4 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ από την 1η Μαϊου 2008 θα συνδέει την Αθήνα με την Λήμνο καθημερινά. Επιπλέον από την 1η Μαϊου 2008 η AEGEAN εγκαινιάζει πτήσεις προς και από την Κεφαλονιά. Πιο αναλυτικά από 1η Μαϊου η εταιρεία θα εκτελεί 4 πτήσεις την εβδομάδα, τον Ιούλιο 6 ενώ τον Αύγουστο μία πτήση καθημερινά. Οι πτήσεις και στους δύο προορισμούς θα εκτελούνται με jet αεροσκάφος AVRO RJ 100 112 θέσεων. Με την κάλυψη και των δύο αυτών προορισμών τα εσωτερικά δρομολόγια της εταιρείας φτάνουν τα 23 (16 από Αθήνα και 7 από Θεσσαλονίκη), τα οποία αντιπροσωπεύουν πλέον το 98% της δυνητικής ζήτησης εσωτερικού.
3) Περισσότερες συνδέσεις ελληνικών προορισμών με Κύπρο
Η AEGEAN ενισχύοντας την σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου προσθέτει νέες πτήσεις από Ηράκλειο και Ρόδο προς Λάρνακα. Έτσι κατά την καλοκαιρινή περίοδο θα συνδέει την Λάρνακα με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο με συνολικά 6 καθημερινές πτήσεις κατά μέσο όρο.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου θερινού προγράμματος πτήσεων, προσδιορίζονται ως ακολούθως:
ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
- 2 Νέες απ' ευθείας καθημερινές πτήσεις Αθήνα - Λονδίνο.
- 1 Νέα απ' ευθείας καθημερινή πτήση Αθήνα - Τίραννα
- Προσθήκη απ' ευθείας πτήσης Ηράκλειο προς Λάρνακα ανάλογα με την περίοδο σε συγκεκριμένες ημέρες. Συγκεκριμένα από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο θα εκτελούνται 2 πτήσεις την εβδομάδα ενώ από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου 4 πτήσεις την εβδομάδα.
- Νέες απ' ευθείας πτήσεις από Ρόδο προς Λάρνακα. Συγκεκριμένα από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο θα εκτελείται 1 πτήση την εβδομάδα ενώ από τον Ιούλιο μέχρι και 2 Σεπτεμβρίου 2 πτήσεις την εβδομάδα.
- Λονδίνο, Μιλάνο, Ρώμη, Λάρνακα, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη θα καλύπτονται σταδιακά έως το τέλος Ιουνίου αποκλειστικά με καινούργια Airbus A320/321 επεκτείνοντας την χρήση των νέων αεροσκαφών πέραν της Φρανκφούρτης και Μονάχου που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 2007.
ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
- Νέες απ' ευθείας πτήσεις Αθήνα - Λήμνος από τις 30 Μαρτίου 2008 4 πτή
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.