ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίναυλος δύο ευρώ στα εισητήρια της Aegean

13:39 - 09 Απρ 2008 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Νέα αύξηση στις τιμές των εισητηρίων της Aegean Airlines, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά σημαντική αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η οποία και το τελευταίο δίμηνο κινείται πλέον σταθερά πάνω από τα 100 και μέχρι τα 110 δολλάρια ΗΠΑ το βαρέλι, η AEGEAN AIRLINES αναγκάζεται να αυξήσει τον επίναυλο καυσίμου στα εισιτήριά της. Συγκεκριμένα από 15/4/2008 θα ισχύσει αύξηση 2 Ευρώ για κάθε διαδρομή εσωτερικού και 4 ευρώ για κάθε διαδρομή εξωτερικού.

Οι σημερινές τιμές αεροπορικού καυσίμου είναι κατά 90%  υψηλότερες από τις ισχύουσες κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007 σε δολλάρια, ενώ προσαρμοσμένα και σε ευρώ λόγω της πτώσης του δολλαρίου η αύξηση παραμένει πάνω από το 70%.

Tα καύσιμα έχουν φθάσει να αντιπροσωπεύουν πλέον του 28% του συνολικού κόστους της εταιρείας, παρά την εξαιρετικά σημαντική επένδυση υπό εκτέλεση σε καινούργια αεροσκάφη Airbus Α320/321 που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπή ρύπων ανά προσφερόμενη θέση.

Από την ως άνω αύξηση εξαιρούνται οι ναύλοι προσφοράς των 39 Ευρώ για το εσωτερικό και 59 Ευρώ για το εξωτερικό με όλους τους φόρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.