ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Ζημιές 4,4 εκατ. ευρώ στο α τρίμηνο

18:04 - 19 Μαϊ 2008 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αύξηση εσόδων και επιβατών πέτυχε η Aegean Airlines κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008, εν μέσω δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο των αερομεταφορών λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου αλλά και του αυξημένου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η AEGEAN μετέφερε 1,1 εκ. επιβάτες το πρώτο τρίμηνο του 2008, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 10%. Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρία μετέφερε 1% περισσότερους επιβάτες με μειωμένες πτήσεις κατά 3% ενώ στο δίκτυο εξωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 35% με 32% περισσότερες πτήσεις. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρίας δεν πραγματοποιήθηκε τις 4 από συνολικά 91 ημέρες το πρώτο τρίμηνο του 2008 λόγω των χιονοπτώσεων του Φεβρουαρίου και των απεργιών που πραγματοποίησαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε 98,8εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23%, με 6% περισσότερες πτήσεις. Σημειώνεται ότι λόγω εποχικότητας το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι ιστορικά ζημιογόνο. Οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,4εκ. ευρώ από 2,6εκ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης κατά 57% του κόστους καυσίμων.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε σχετικά:

«Η AEGEAN συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο των αερομεταφορών λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Η ανταπόκριση των επιβατών στην σταδιακή ανανέωση του στόλου μας είναι ιδιαίτερα θετική με την εταιρία μας να καταγράφει με λιγότερες πτήσεις εσωτερικού αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης κατά 10% το πρώτο τρίμηνο, εξ ολοκλήρου από διεθνείς πτήσεις. Επιπρόσθετα, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την πορεία ωρίμανσης των διεθνών δρομολογίων που ξεκινήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια καθώς και με την ενδυνάμωση της θέσης μας στην πλειονότητα των αγορών εξωτερικού που δραστηριοποιούμαστε.

Παράλληλα, υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας πρόγραμμα καθώς το πρώτο τρίμηνο παραλάβαμε 4 νέα αεροσκάφη Α320 ενώ 3 Boeing 737 βρίσκονται στη διαδικασία αποχώρησης από τον στόλο μας. Ήδη τα δρομολόγια από Αθήνα προς Λονδίνο, Ρώμη, Μιλάνο, Λάρνακα, Φρανκφούρτη, Μόναχο και Ντίσελντορφ εκτελούνται με καινούργια αεροσκάφη Α320/321 (30/4/2008: Σύνολο 9 νέων αεροσκαφών Α320/321).Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα οφέλη της ανανέωσης του στόλου μας τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και αναβάθμισης υπηρεσιών καθώς και η επέκταση του δικτύου μας με την προσθήκη νέων προορισμών εξωτερικού – με τον σημαντικότερο νέο προορισμό για το 2008 το Λονδίνο - θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τις μελλοντικές προοπτικές της AEGEAN

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.