ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση Χειμερινού Προγράμματος

18:54 - 29 Σεπ 2008 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η AEGEAN συνεχίζει τη μακροπρόθεσμη επενδυτική πολιτική της με στόχο πάντα την ισχυρότερη παρουσία της και την προσφορά ποιοτικών και πρωτοποριακών υπηρεσιών στο ελληνικό επιβατικό κοινό. Με την έναρξη του χειμερινού της προγράμματος ενισχύει το δίκτυό της προσθέτοντας νέους προορισμούς από Αθήνα όπως το Παρίσι και το Ντίσελντορφ και αυξάνει την συχνότητα των πτήσεών της προς το Λονδίνο. Παράλληλα σε συνεργασία με μεγάλους Ρώσους Tour Operators εγκαινιάζει πτήσεις από την Θεσσαλονίκη προς την Μόσχα.
ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Συγκεκριμένα, η Aegean από τις 12 Νοεμβρίου 2008 εγκαινιάζει 1 καθημερινή πτήση προς και από το Παρίσι, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και επιχειρηματικά κέντρα της Ευρώπης. Από τον Μάρτιο του 2009 η εταιρεία θα προσθέσει και δεύτερη καθημερινή πτήση προς Παρίσι. Με την κίνηση αυτή η AEGEAN καλύπτει πλέον τους 7 μεγαλύτερους προορισμούς εξωτερικού από την Αθήνα. Το ωράριο των πτήσεων καλύπτει με ιδανικό τρόπο την αεροπορική σύνδεση με το Παρίσι και εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες που θέλουν να το επισκεφθούν για δουλειά ή μικρές διακοπές. Το αεροπλάνο θα απογειώνεται από την Αθήνα στις 10.40 το πρωί και θα επιστρέφει από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού (Terminal 1) στις 14.05. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A320/321 168 & 195 θέσεων αντίστοιχα, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση ενώ παρέχει και σύστημα in-flight entertainment με την προβολή κινηματογραφικής ταινίας αλλά και επιλογών μουσικής μέσα από 6 κανάλια. Το ωράριο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει και ανταποκρίσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2008 η AEGEAN αυξάνει τις συχνότητες των πτήσεών της προς Λονδίνο προσθέτοντας μία καθημερινή μεσημεριανή πτήση πέραν της πρωϊνής και απογευματινής και ανεβάζοντας τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων προς Λονδίνο σε 3. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πτήσεων έχει σχεδιασθεί κατάλληλα ώστε οι συνδέσεις με τους 17 εσωτερικούς προορισμούς της AEGEAN να είναι αφενός εφικτές με ελάχιστο χρόνο παραμονής στο αεροδρόμιο της Αθήνας και παράλληλα να αυξάνουν τις δυνατότητες επιλογής προορισμών για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το Λονδίνο.
Παράλληλα η παρουσία της AEGEAN στις γραμμές προς Γερμανία επεκτείνεται με την προσθήκη ενός νέου απευθείας δρομολογίου από Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, από 26 Οκτωβρίου 2008 η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με το Ντύσελντορφ με πέντε απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η καθημερινή πτήση από Θεσσαλονίκη προς Ντίσελντορφ θα είναι πλέον τοπική. Με την κίνηση αυτή η Aegean αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις στις πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Ντίσελντορφ και ενισχύει την θέση της ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας για την Βόρειο Ελλάδα. Πιο αναλυτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά του χειμερινού προγράμματος πτήσεων της AEGEAN προσδιορίζονται ως ακολούθως:
-Αθήνα προς Παρίσι: 1 νέα απ' ευθείας καθημερινή πτήση
-Αθήνα προς Λονδίνο: Προσθήκη 1 επιπλέον απ' ευθείας καθημερινής πτήσης
-Αθήνα προς Ντίσελντορφ: Νέα απευθείας πτήση 5 φορές την εβδομάδα. Θεσσαλονίκη προς/από Ντίσελντορφ: 1 καθημερινή τοπική πτήση
Η εταιρεία υλοποιώντας το επενδυτικό της πρόγραμμα θα παραλάβει μέχρι το τέλος του 2008 άλλα δύο αεροσκάφη Airbus A320, πέραν των 3 που παρέλαβε το 2007 και των 8 που έχει ήδη παραλάβει το 2008. Το συνολικό πρόγραμμα επιτρέπει την παραλαβή 27 Airbus A320/321 έως το 2010.
Η Aegean Airlines είναι η πιο δυναμική αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα μεταφέροντας το 2007, 5,2 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με το 2006. Η Εταιρία προσφέρει πτήσεις προς 17 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος, Αλεξανδρούπολη, Μύκονος, Σαντορίνη, Καβάλα, Λήμνος, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Κεφαλονιά) και 13 άλλους διεθνείς προορισμούς (Λονδίνο, Λάρνακα, Παρίσι, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Ρώμη, Μιλάνο, Σόφια, Βουκουρέστι, Κάϊρο, Τίρανα) ενώ εκτελεί εποχιακές ναυλωμένες πτήσεις(πτήσεις charter) σε ένα σημαντικό αριθμό διεθνών προορισμών. Η Aegean Airlines είναι περιφερειακ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.