ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να επενδύσετε σε χρυσό

12:46 - 19 Δεκ 2017 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Τι πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να επενδύσετε σε χρυσό
Μπορεί οι επενδύσεις σε χρυσό να είναι συνυφασμένες με τις εποχές κρίσης καθώς τότε η ζήτηση αυξάνεται και η τιμή του χρυσού εκτοξεύεται, όμως ο χρυσός αποτελεί ένα παντός καιρού επενδυτικό καταφύγιο. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που επιλέγουν ένα μέρος των επενδύσεών τους να είναι σε χρυσό.

Ο χρυσός είναι διαχρονικά το πολύτιμο μέταλλο που χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγών σε όλες τις εποχές και σε όλους τους πολιτισμούς και χαρακτηρίζεται ως ασφαλές καταφύγιο σε καιρούς κρίσης.

Πώς μπορείτε να προμηθευτείτε χρυσό με ασφάλεια;

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική εμπορική Τράπεζα στην Ελλάδα που σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε ή να πουλήσετε Χρυσές Λίρες Αγγλίας και Ράβδους Χρυσού. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος  και διανομέας  του  “The Royal Mint” (Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Μεγάλης Βρετανίας) για τη διάθεση Χρυσών Λιρών Αγγλίας στη χώρα μας και παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών χρυσού, όπως: πώληση, αγορά, εκτίμηση, υπηρεσίες φύλαξης και όλα αυτά με ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Οι πελάτες μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες επενδυτικού χρυσού.

Ποιος παράγει τις Χρυσές Λίρες;

Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας, παράγεται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Μεγάλης Βρετανίας “The Royal Mint”. Στο παρελθόν, οι Χρυσές Λίρες παράγονταν σε διάφορα περιφερειακά νομισματοκοπεία, τα οποία βρίσκονταν σε μεγάλες πόλεις της πάλαι ποτέ βρετανικής αυτοκρατορίας όπως το Σίδνεϊ, η Ινδία, η Μελβούρνη, το Περθ, η Οτάβα, η Βομβάη και η Πρετόρια.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας

Η Χρυσή Λίρα είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές χρυσό νόµισµα, µε την παλαιότερη ιστορία από τις νοµισµατικές αξίες σε κυκλοφορία, µε ιστορία άνω των 500 ετών. Το 19ο αιώνα, µε την εξάπλωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας, εδραιώθηκε ως το πιο διαδεδομένο και αναγνωρίσιµο νόµισµα στον κόσµο.

Στην εµπρόσθια όψη του νοµίσµατος απεικονίζονται η κεφαλή του εκάστοτε Βασιλέα ή της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στην πίσω όψη απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο έφιππο να εξοντώνει το δράκοντα, έργο σχεδιασµένο από τον Ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci.

Η Λίρα Αγγλίας, ονομάζεται Gold Sovereign (Xρυσός Ηγεμόνας), καθώς έχει πάνω της αποτυπωμένο το πορτραίτο του εκάστοτε ηγεμόνα.

Πώς μπορείτε ν’ αγοράσετε ή να ρευστοποιήσετε Χρυσές Λίρες;

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες επενδυτικού χρυσού.

Επίσης, στο PIRAEUS GOLD, τον ειδικό χώρο, στο εσωτερικό του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Πανεπιστημίου 16, παρέχονται το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών χρυσού.

Συγκεκριμένα, στο χώρο του PIRAEUS GOLD, παρέχονται άμεσα υπηρεσίες εκτίμησης και αγοράς  από  την  τράπεζα, με άμεση πίστωση του λογαριασμού του πελάτη ενώ οι συναλλαγές γίνονται με διακριτικότητα και ασφάλεια σε ειδικό χώρο από εξειδικευμένα στελέχη.

Ποια είναι η τιμή της Χρυσής Λίρας και των Ράβδων Χρυσού;

Η αξία της Χρυσής Λίρας και των Ράβδων Χρυσού, διαμορφώνεται καθημερινά ανάλογα µε τη διακύμανση της τιµής του χρυσού στις διεθνείς αγορές. Για την τρέχουσα τιµή της Χρυσής Λίρας μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 19 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.