ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ βλέπει το ΥΠΕΝ

09:28 - 28 Δεκ 2020 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ βλέπει το ΥΠΕΝ
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ σε σχέση με αυτό που αναμενόταν αρχικά φαίνεται πιθανό να εκδηλωθεί σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στη κυριακάτικη Real News. Όπως είπε “το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό από αυτό που περιμέναμε αρχικά”.
Η χρήση του νικελίου σε εφαρμογές αποθήκευσης μπαταριών έχει οδηγήσει τις τιμές σε υψηλό επίπεδο για το εν λόγω μέταλλο. Βέβαια η ΛΑΡΚΟ δεν παράγει αυτά τα προϊόντα ωστόσο εκτιμάται ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να παίξει ένα ενεργό ρόλο στην επόμενη μέρα του ευρύτερου κλάδου των μεταλλευτικών επιχειρήσεων.
 
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μια σειρά από επενδυτικά σχήματα - funds - αλλά και εταιρίες του κλάδου για τους δύο διακριτούς διαγωνισμούς για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, η οποία τελεί υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο ειδικός διαχειριστής για την παραχώρηση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Καστοριάς λήγει στις 8 Ιανουαρίου. Η ανάλογη προθεσμία στον δεύτερο διαγωνισμό, που έχει προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μίσθωση του εργοστασίου της Λάρυμνας και του μεταλλείου στο Λούτσι, λήγει στις 11η Ιανουαρίου.

Βέβαια λόγω της πανδημίας είναι πιθανή η παράταση. 
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.