ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερομηνία «σταθμός» η 1η Φεβρουαρίου για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ Κύριο

11:15 - 29 Ιαν 2021 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Ημερομηνία «σταθμός» η 1η Φεβρουαρίου για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ
Την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν από τους ενδιαφερομένους οι προσφορές για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ.

Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα δεχθεί προσφορές για τους δύο διαγωνισμούς, που αφορούν τα στοιχεία ενεργητικού της βιομηχανίας νικελίου, με τους φακέλους να αναμένεται να υποβληθούν ηλεκτρονικά προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών.

Παράλληλα, το Ταμείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των προσφορών είναι να έχουν σταλεί και τα hard copies των εγγράφων έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Ο πρώτος διαγωνισμός, που διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ, αφορά το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, καθώς και τα δημόσια μεταλλεία Λάρυμνας και Λουτσίου. Ο δεύτερος διαγωνισμός, που διενεργείται από τον ειδικό διαχειριστή, αφορά τα μεταλλεία της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και Βοιωτίας (Άγιος Ιωάννης) και της Καστοριάς, τα αποθέματα μεταλλευμάτων, τα υποπροϊόντα και ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και τα αγροτεμάχια στην περιοχή του μεταλλείου της Λάρυμνας, στον Άγιο Ιωάννη, στη Λιάβδα Λάρυμνας και στην Εύβοια.

Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε πρόσκληση για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή, σχετικά με την αξιοποίηση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων αλλά και των παγίων που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο εκτιμητής αναμένεται να υποβάλει ανεξάρτητη έκθεση αποτίμησης των παγίων που παραχωρούνται μέσω του διαγωνισμού.

Τέλος, σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει σήμερα το 55,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΡΚΟ, η Εθνική Τράπεζα το 33,4% και η ΔΕΗ το 11,4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 29 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.