ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λόγοι της νέας παράτασης στην πώληση της ΛΑΡΚΟ Κύριο

08:44 - 29 Σεπ 2021 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Οι λόγοι της νέας παράτασης στην πώληση της ΛΑΡΚΟ
Από παράταση σε παράταση οδηγείται ο διαγωνισμός του Ειδικού Διαχειριστή και του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΛΑΡΚΟ.

Χθες (28/9) εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής των προσφορών και δόθηκε μια άτυπη παράταση, τουλάχιστον έως τα μέσα Οκτωβρίου. Ωστόσο, καθώς οι παρατηρήσεις των επενδυτών θα χρειαστούν ένα δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων για να απαντηθούν, τεκμαίρεται ότι θα χρειαστεί περαιτέρω παράταση ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Έτσι όπως όλα δείχνουν για να μάθουμε το νέο αγοραστή θα πρέπει να περιμένουμε έως το 1ο εξάμηνο του 2022.

Το μεγάλο αγκάθι που κρατά πίσω τη διαδικασία και η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί είναι η εκκρεμότητα για το μέλλον των 1.080 εργαζομένων. Με βάση τη διαδικασία εκκαθάρισης της βιομηχανίας δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για επαναπρόσληψή τους από το νέο επενδυτή. Ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται να μελετά σχέδιο μετάταξης μέρους του προσωπικού, που ενδεχομένως η νέα διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δεν θα θελήσει να διατηρήσει στις θέσεις εργασίας.

Πηγές σημειώνουν πως για την κυβέρνηση αλλά και τους επενδυτές το θέμα της τύχης των εργαζομένων είναι κομβικής σημασίας. Τόσο για κοινωνικούς λόγους όσο και για να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα παρακωλύσουν το έργο του νέου ιδιοκτήτη.

Η δεύτερη βασική αιτία των καθυστερήσεων της διαδικασίας είναι ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τους διεκδικητές (Mytilineos,  Γεκ Τέρνα – AD Holdings AG και Commodity & Mining Insight Ireland Limited) να μελετήσουν τα νέα δεδομένα στις υποθέσεις των εργαζομένων και των περιβαλλοντικών όρων, ώστε να προετοιμάσουν κατάλληλα τις δεσμευτικές προτάσεις τους.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.