ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Vettel στη θέση του Alonso στη Ferrari

23:30 - 20 Νοε 2014 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ο Vettel στη θέση του Alonso στη Ferrari
Στο δυναμικό της Ferrari ανήκει και επίσημα πλέον ο S. Vettel, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Το συμβόλαιο του S. Vettel με τη Ferrari έχει τριετή διάρκεια χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Για όνειρο ζωής, έκανε ο Vettel μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου: «Το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στην F1 θα το περάσω στη Scuderia Ferrari και για αυτό για μένα αποτελεί ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα. Όταν ήμουν παιδί, ο M. Schumacher σε ένα κόκκινο μονοθέσιο αποτελούσε το πρότυπό μου και τώρα αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή που θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω μια Ferrari», τόνισε.


«H Ferrari έχει μεγάλη παράδοση στο σπορ και για μένα αποτελεί μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να φτάσω ξανά στην κορύφη. Θα δώσω την καρδιά και την ψυχή μου για να το πετύχω αυτό», κατέληξε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.


Με τη σειρά του, ο Μ. Μattiacci εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο S. Vettel διαθέτει τον ιδανικό χαρακτήρα για να βοηθήσει την ομάδα του να επιστρέψει στους τίτλους.


«Η Scuderia  Ferrari αποφάσισε να επενδύσει στον μικρότερης ηλικίας πολύ-πρωταθλητή στην ιστορία της F1. Mε τους όρους της F1, ο S. Vettel αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό νεανικότητας και εμπειρίας, ενώ μεταφέρει μαζί του το πνεύμα της ομαδικότητας το οποίο θα αποδειχθεί ανεκτίμητο όταν, σε συνεργασία με τον Kimi, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε ανάμεσα στους κορυφαίους το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, M. Mattiacci.


Η συμφωνία με τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Fernando Alonso.


Το συμβόλαιό του Alonso θα έληγε σε δύο χρόνια, ωστόσο, ο 33χρονος οδηγός και η εταιρεία συμφώνησαν στην αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος έκανε λόγο για μια δύσκολη απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλόνσο αναμένεται να συμμετέχει τo 2015 στους αγώνες με την ομάδα της McLaren.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.