ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά διαχειριστικός έλεγχος στα 2 εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

07:30 - 21 Απρ 2015 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ξεκινά διαχειριστικός έλεγχος στα 2 εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία
Ούρειος άνεμος τουλάχιστον επί του παρόντος πνέει στα ενδότερα της ΕΒΖ με καλλιεργητές αλλά και εργαζόμενους να βλέπουν θετικά το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας (Κυπαρισσίδης-Κοκκινίδης Γεώργιος, Πρόεδρος του Δ.Σ.,Γιαννακίδης Δημήτριος, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι άμεσοι και έμμεσοι εμπλεκόμενοι με την ζάχαρη έχουν ήδη μία πρώτη ενημέρωση για τα βήματα που πρόκειται να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα σε μία ύστατη προσπάθεια για την διάσωση της ελληνικής βιομηχανίας Και αυτά είναι:

  1. Διαχειριστικός έλεγχος στα 2 εργοστάσια της Σερβίας την τελευταία πενταετία. Μονολότι πρόκειται για δύο μονάδες σύγχρονες όπως λέγεται η συνεισφορά τους στο ελληνικό εργοστάσιο πέρυσι ήταν μόλις 30.000 τόνοι ζάχαρη.
  2. Ελεγχος και απονομή δικαιοσύνης στις εταιρείες που χρωστούν πολλά εκατ ευρώ στην ΕΒΖ Ο έλεγχος αυτός θα γίνει και σε ελληνικές εταιρείες αλλά και σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα σε μία κυπριακή που χρωστά στην ΕΒΖ το ποσό των 600.000 ευρώ
  3. Γίνονται συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας και να πάψει ο εκαθαρριστής

Τα τρία παραπάνω θέματα φαίνεται να έχουν τονώσει το ηθικό των παραγωγών και αρκετοί από αυτούς που είχαν γυρίσει την πλάτη στην καλλιέργεια έχουν επιστρέψει. Έτσι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν καλλιεργηθεί 25.000 στρέμματα στο Πλατύ, 5.000 στρέμματα στις Σέρρες και 4.000 στρέμματα στην Ορεστιάδα.

Βεβαίως καθοριστική παράμετρος στην τόνωση του ενδιαφέροντος για την καλλιέργειας έχουν διαδραματίσει και τα σημαντικά ποσά που θα λάβουν φέτος οι παραγωγοί που είναι 52 ευρώ η συνδεδεμένη και 30 ευρώ η ολοκληρωμένη, όταν πέρυσι υπήρχε μόνο η δεύτερη.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:09 - 20 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.