ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιομηχανίες για Ειδομένη: Επιβαρύνεται κατά 20%-25% το κόστος παραγωγής

11:38 - 16 Μαϊ 2016 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Βιομηχανίες για Ειδομένη: Επιβαρύνεται κατά 20%-25% το κόστος παραγωγής
Στις πολλαπλές επιπτώσεις από την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης και τις μεγάλες αδυναμίες στην διακίνηση προϊόντων και πρώτων υλών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός.

«Όταν για 55 ημέρες κλείνει, στην Ειδομένη, ένας βασικός πνεύμονας για την εξωστρέφεια της εθνικής παραγωγής της χώρας σου και προκαλείται έμφραγμα στην βιομηχανική παραγωγή αλλά και στην αγορά από έλλειψη πρώτων υλών και άλλων προϊόντων, με συνολικές ζημιές 6 εκατ. ευρώ, ακούγονται περίπου ως ειρωνεία οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη και τόνωση της επιχειρηματικότητας. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση της Ειδομένης. Ας αρχίσουμε από εκεί» τόνισε ο κ. Μαθιός.

 

«Γιατί να μην συνδέσουμε και με το πρόβλημα της Ειδομένης τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστική Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δείχνουν ότι μετά από 14 μήνες διαρκούς ανόδου των ελληνικών εξαγωγών αγαθών η κόπωση των τελευταίων μηνών έγινε εντονότερη, αφού φθάσαμε τις 55 ημέρες (2 μήνες) με κλειστή την γραμμή. Εξ’ άλλου σε περίοδο έλλειψης ρευστότητας λόγω και capital controls και με απώλειες 6 εκατ. ευρώ είναι παραλογισμός, να επιβαρύνεις το κόστος παραγωγής, κατά 20-25%, επιλέγοντας ως λύση, στις μεταφορές προς Ευρώπη, την έξοδο από Βουλγαρία. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα αν θέλει όντως να βρίσκεται δίπλα στην επιχειρηματικότητα» συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.