ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Θεαματική αύξηση στην τιμή-στόχο για Μυτιληναίο

10:15 - 18 Ιαν 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Citi: Θεαματική αύξηση στην τιμή-στόχο για Μυτιληναίο
Σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής του Μυτιληναίου από τα 6 στα 8,7 ευρώ προχώρησε η Citi, έπειτα από τον εταιρικό ανασχηματισμό του ομίλου!

Η έκθεση της City σημειώνει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ευνοούνται όλοι οι μέτοχοι καθώς βελτιώνεται η αποτίμηση της νέας εταιρείας, η οποία αναμένεται στα 1,26 δισ. ευρώ και επιβραβεύει τον όμιλο με τη θεαματική αυτή αύξηση της τιμής-στόχου.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, προβλέπεται η δημιουργία πολύ ισχυρών ταμειακών ροών που αναμένεται να οδηγήσουν σε κατακόρυφη μείωση του καθαρού δανεισμού και να δώσουν την δυνατότητα για πληρωμή υψηλών μερισμάτων αλλά και νέων επενδύσεων.

 

Μάλιστα, η Citi μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό «βλέπει» να δημιουργούνται αξίες της τάξης των 0,9 ευρώ ανά μετοχή εξαιτίας του χαμηλότερου χρηματοοικονομικού κόστους και των φορολογικών ωφελειών.

 

Επιπρόσθετα προβλεπει περαιτέρω μείωση της μόχλευσης με τον καθαρό δανεισμό να πέφτει από τα 550 εκατ. στα 310 εκατ. ευρώ, σημαντικά οφέλη στον τομέα της ενέργειας από την ενίσχυση των ΑΠΕ αλλά και την αύξηση του μεριδίου στη λιανική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.