ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος:Νέα επένδυση μαμούθ στο αλουμίνιο-Leader στον κλάδο πανευρωπαϊκά ο Όμιλος

15:35 - 01 Ιουν 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μυτιληναίος:Νέα επένδυση μαμούθ στο αλουμίνιο-Leader στον κλάδο πανευρωπαϊκά ο Όμιλος
Νέο κύκλο μεγάλων επενδύσεων στο Αλουμίνιον της Ελλάδος, σχεδιάζει ο Όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας η απόφαση για δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής Αλουμίνας στα Άσπρα Σπίτια, δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων ετησίως. Μία επένδυση 400 εκατ. ευρώ., που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 300 νέες θέσεις εργασίας.

 

Επιπλέον, εξετάζεται ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων για την αύξηση της παραγωγής αλουμινίου, ώστε να φτάσει τις 250 χιλ τόνους από τις 190 χιλ που είναι σημερα. Αυτή η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

 

Οι δύο αυτές κινήσεις του ομίλου Μυτιληναίος είναι σε τελικό στάδιο ωρίμανσης, ενώ για τη λήψη των σχετικών αδειοδοτήσεων απαιτείται ένας χρόνος 18 μηνών για την υλοποίηση των έργων.

 

Η υλοποίηση των σχεδίων αυτών αναμενεται να κατακτήσει τον όμιλο Μυτιληναίος στους leader πανευρωπαϊκά στον κλάδο.

 

Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Όμιλος Μυτιληναίος εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του, ενόψει της κατάθεσης σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας από την κυβέρνηση. Εξετάζεται συνεπώς το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιας από τις μονάδες.

 

Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι θα παρουσιάσουν πιο συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες τους, όταν παρουσιάσει το αρμόδιο υπουργείο το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων.

 

Παράλληλα, εντός Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης ομολογιακού δανείου με εξάμηνο κουπόνι, το οποίο υπολογίζεται να ανέβει στο ύψος 250 – 300 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με το επιτόκιο στόχευση είναι να γράψει «το 3 μπροστά».

 

Θα είναι το μεγαλύτερο ομολογιακό που θα έχει εκδοθεί στην Ελλάδα και φιλοδοξία είναι να έχει και το πλέον ανταγωνιστικό επιτόκιο.

 

Θα επιτρέψει επίσης μαζί με το cash flow της εταιρείας να δημιουργηθεί μία ισχυρή ταμειακή βάση για την υλοποίηση των σχεδίων του Ομίλου.

 

Τέλος, σε σχέση με πιθανό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση, καθώς η τιμή του νικελίου και η κατάσταση της παραγωγικής μονάδας εντείνουν τον προβληματισμό για την εκκίνηση πιθανού ενδιαφέροντος.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 09 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.