ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση των ΜΕΤΚΑ - Μυτιληναίος Κύριο

11:40 - 07 Ιουλ 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση των ΜΕΤΚΑ - Μυτιληναίος
Την οριστικοποίηση της συγχώνευσης της ΜΕΤΚΑ με τη Μυτιληναίος Α.Ε. ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο ισχυρός «άνδρας» του Ομίλου, «η ΜΕΤΚΑ είναι σήμερα 13 φορές μεγαλύτερη σε κύκλο εργασιών σε σχέση με το 1998 –έτος εξαγοράς από τη Μυτιληναίος-, έχει 29 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία και απασχολεί υπερδιπλάσιους εργαζόμενους, στην πλειονότητά τους μηχανικούς.


«Όλα αυτά τα χρόνια, η ΜΕΤΚΑ έστησε την ελληνική σημαία σε 29 διαφορετικές χώρες και αγορές, με αποτέλεσμα το 2011 να ανακηρυχθεί στην πρώτη 10αδα, βάσει κύκλου εργασιών, των εταιρειών EPC που ειδικεύονται σε ενεργειακά έργα σε παγκόσμιο επίπεδο» έσπευσε να προσθέσει.


Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι «η ΜΕΤΚΑ, ως Business Unit της Μυτιληναίος, θα έχει ανάλογη και ακόμα πιο δυναμική πορεία, μετά και την ολοκλήρωση της εκτεταμένης έρευνας των αρμόδιων αρχών, που αίρουν αντιξοότητες στον κατασκευαστικό κλάδο».


«Το όνομα της ΜΕΤΚΑ αποσύρεται σήμερα από το χρηματιστηριακό ταμπλό, παραμένει όμως άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Όμιλο Μυτιληναίος και δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο του» κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.