ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθιός(ΣΒΑΠ): Τα επιχειρηματικά πάρκα να λειτουργήσουν ως εστίες προσέλκυσης επενδύσεων

13:09 - 20 Νοε 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μαθιός(ΣΒΑΠ): Τα επιχειρηματικά πάρκα να λειτουργήσουν ως εστίες προσέλκυσης επενδύσεων
Να λυθεί, μια και έξω, το απαράδεκτο ιδιόμορφο καθεστώς για τις βιομηχανίες της Αττικής οι οποίες, χρόνια τώρα, ενώ βρίσκονται συγκεντρωμένες σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και λειτουργούν υπό την μορφή ζωνών παραγωγικής δράσεως δεν καλύπτονται χωροταξικά από τους νομοθετημένους θεσμούς των Βιομηχανικών Πάρκων ή των ειδικών ΒΙΠΑ.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος σε περιπτώσεις όπως στο Αιγάλεω, στον Ελαιώνα και άλλα σημεία της βιομηχανικής και βιοτεχνικής Αττικής. Την αφορμή, της δήλωσης, έδωσε η έναρξη κύκλου διαβούλευσης για τον χωροταξικό σχεδιασμό στην βάση των προτάσεων των αρμοδίων υπουργείων.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε επίσης πως δεν προσφέρεται άλλη αποτελεσματική λύση από την ένταξη στον θεσμό των Επιχειρηματικών Πάρκων όλων των βιομηχανικών συγκεντρώσεων στην Αττική.

Και για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς θα προσέλθει στον διάλογο με μοναδική πρόταση να μετασχηματισθούν και να λειτουργήσουν όλες οι βιομηχανικές συγκεντρώσεις, σε περιοχές της Αττικής, στα πρότυπα των Επιρρηματικών Πάρκων με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης και νέων επενδύσεων προσφέροντας πρόσθετες θέσεις εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.