ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμικό «παρών» της Μυτιληναίος στο think tank «Business Europe»

12:40 - 30 Νοε 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Δυναμικό «παρών» της Μυτιληναίος στο think tank «Business Europe»
Στη συνάντηση των CEOs του Business Europe, ενός από τα πιο σημαντικά think tanks, συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος», Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, οι CEOs μεγάλων και σημαντικών εταιρειών της ΕΕ, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συζήτησαν για σειρά θεσμικών και ενεργειακών θεμάτων, που αφορούν στις μεγάλες εταιρείες με δραστηριότητα στην Ευρώπη, με στόχο την αναζήτηση λύσεων για την ανάπτυξη και την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Μυτιληναίος συνυπέγραψε κοινή δήλωση, με την οποία 28 ηγετικά στελέχη εταιρειών ζητούν από την ΕΕ χρηματοδότηση της έρευνας και τεχνολογίας με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε η Ευρώπη να γίνει καλύτερος και πιο «φιλόξενος» χώρος για τη μετατροπή της γνώσης σε καινοτομία.

Η κοινή δήλωση

Στην κοινή τους δήλωση, οι 28 CEOs δηλώνουν ρητά τη δέσμευσή τους στη χρηματοδότηση προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας στην ΕΕ, «με στόχο να γίνει η Ευρώπη ένας καλύτερος τόπος για τη μετατροπή της γνώσης σε καινοτομία».

«Στον ταχύτατα παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας» συνεχίζουν οι 28 «η ικανότητα της Ευρώπης να αναπτύσσει και να εμπορεύεται καινοτόμες λύσεις, τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα είναι απόλυτο προαπαιτούμενο για τη μελλοντική ανάπτυξη».

Το Business Europe είναι από τα πιο σημαντικά think tanks, με δυναμική δραστηριότητα και δυνατότητα παρέμβασης, καθώς έχει ανεπτυγμένες σχέσεις με όλους τους θεσμούς που έχουν έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ καλούνται να διατυπώσουν άποψη για πλήθος κανονιστικών διατάξεων που ψηφίζονται από τα όργανα της ΕΕ.

Το Business Europe επιδιώκει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τη στήριξη εταιρειών και την εκστρατεία για τα θέματα που επηρεάζουν περισσότερο τις επιδόσεις τους.

Είναι αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος και «συνομιλητής» επιχειρήσεων σε 34 ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων οι εθνικές επιχειρηματικές σύνδεσμοι (τύπου ΣΕΒ) είναι τα άμεσα μέλη του.

Η οργάνωση έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και συνεργάζεται τακτικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο, καθώς και με άλλους ενδιαφερόμενους στην πολιτική κοινότητα.

Επιπλέον επιδιώκουν να εκπροσωπούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη παραμένει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέλη της είναι μεγάλες εταιρείες, όπως: ACCENTURE, LHOIST, ADAM OPEL AG, LUKOIL, ADECCO GROUP, METSÄ GROUP, ALCOA, MICHELIN, ARCELORMITTAL, MICROSOFT, ARCONIC, MSD (EUROPE) Inc., BASF, MYTILINEOS, BRITISH AMERICAN TOBACCO, NBC UNIVERSAL, BAYER, NOVARTIS, BMW, OMV, BOSCH, ORACLE, BP Europe, PFIZER, CATERPILLAR, PHILIP MORRIS INTERNATIONAL, DAIMLER, PHILIPS, DIAGEO, PROCTER & GAMBLE, DUPONT DE NEMOURS, RANDSTAD, EDF, RELX GROUP, ENEL, RENAULT-NISSAN, ENGIE, REPSOL, ENI, SAFRAN, EXXONMOBIL, SAMSUNG, FACEBOOK, SHELL, FORD, SIEMENS, GE, SOLVAY, GOOGLE, STATOIL, HEINEKEN, TCS (Tata Consulting Service), HENKEL, TE Connectivity, HITACHI, TELECOM ITALIA, HUAWEI Technologies, TELEFONICA, HYDRO, THERMO FISHER, HYUNDAI Motor Company, TOSHIBA, IBM, TOTAL, INTEL CORPORATION, UBER, JAGUAR LAND ROVER, UPS, JTI (Japan Tobacco International), VEOLIA, KLM, VOLKSWAGEN

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 01 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.