ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην περιφέρεια ανοίγεται ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με βιβλιοθήκες

17:16 - 17 Φεβ 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Στην περιφέρεια ανοίγεται ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με βιβλιοθήκες
Την αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΟΒΙ επιδιώκει το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά μετά το 2007, ξεκινούν να λειτουργούν οι περιφερειακές βιβλιοθήκες του ΟΒΙ πιλοτικά σε 4 περιφέρειες (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Ιωάννινα), ενώ θα επεκταθούν σταδιακά και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στην Πάτρα

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ,  Ι. Καπλάνης και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, Ν. Κοτσώνης, συμφώνησαν για την στέγαση της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης στην Πάτρα στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, με βασικό στόχο την διασύνδεση του Οργανισμού με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις ΜμΕ.

Στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας, ο ΟΒΙ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία και με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, επιδιώκοντας την προώθηση της καινοτομίας και της εφευρετικής δραστηριότητας των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, των Ερευνητικών Κέντρων, φορέων και ιδιωτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.