ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ.Μυτιληναίος: Να επανέλθει το Αλουμίνιο Ελλάδας ως βασικός προμηθευτής της ελληνικής αγοράς Κύριο

07:00 - 21 Ιουν 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ευ.Μυτιληναίος: Να επανέλθει το Αλουμίνιο Ελλάδας ως βασικός προμηθευτής της ελληνικής αγοράς
"Είχαμε ίσως και άγνοια κινδύνου όταν αποκτήσαμε το Αλουμίνιο της Ελλάδας αλλά τα καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με την πολύχρονη κρίση που ξεκίνησε το 2008 με τη κατάρρευση της LehmanBrothers". Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στη διάρκεια πάνελ στην οποία συμμετείχε με άλλους επιχειρηματίες (Μ. Στασινόπουλος, Γ. Μυλωνάς) κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Ενωση Αλουμινίου.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ο κλάδος αλουμινίου έχει τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σε σχέση με τους άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας  διευκρινίζοντας ότι έχει δώσει το παράδειγμα στα χρόνια της κρίσης πως  πρέπει να κινηθεί συνολικά η ελληνική βιομηχανία.

Αναφορικά με το θέμα του ενεργειακού κόστους των  επιχειρήσεων  στην Ελλάδα ο  κ. Μυτιληναίος δήλωσε τα εξής: "Το ενεργειακό  μοντέλο της Ελλάδας που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τον κλάδο αλουμινίου, κλονίζεται εκ θεμελίων γιατί πάνω σ αυτό στηρίζεται η ΔΕΗ και σαφώς επηρεάζεται η Λάρκο και όλες οι χαλυβουργίες".

Αναφορικά  με την πορεία εργασιών του Αλουμινίου της Ελλάδας ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η επιχείριση κινήθηκε ανοδικα το 2017 και υπογράμμισε:"Καθήκον μας είναι να αυξήσουμε τις πωλησεις μας στις ελληνικές επιχειρήσεις και στόχος μας είναι να επανέλθουμε ως Αλουμίνιον της Ελλάδας και να γίνουμε βασικός προμηθευτής  της Ελληνικής αγοράς και να δίνουμε πρώτη ύλη στους Ελληνες επιχειρηματίες".

Σχετικά με το θέμα των δασμών που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση  ο κ. Μυτιληναίος  δήλωσε: 'Είναι φωτιά που μπορεί να επεκταθεί εάν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος με τους δασμούς και τότε θα είναι όλες οι πλευρές χαμένες".

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 00:47 - 21 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.