Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ

15:52 - 27 Ιουν 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σε αναστολής της κινητοποίησής τους, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Καραχάλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ προχώρησαν στην κινητοποίηση, αμφισβητώντας τα οφέλη της σύμβασης της ΕΒΖ με την Royal Sugar. Σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας έδειξε στους εργαζομένους τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί και, μεταξύ άλλων, τους μίλησε και για τις συμπιεσμένες τιμές διεθνώς στη ζάχαρη και τα υποπροϊόντα της.

Αύριο επανακαθορίζουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ

Από τα αποτελέσματα της αυριανής τους συνάντησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, καθώς και με άλλα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, στις 2.30 το μεσημέρι στην Αθήνα, θα κριθεί η στάση των εργαζομένων, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρκάκης. Όπως είπε, στην αυριανή συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και άλλα εργασιακά θέματα.

Ο κ. Βαρκάκης, επανάλαβε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ βρίσκονται σε αβεβαιότητα και έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και υπενθύμισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ είχε αναφέρει ότι η ρευστότητα της εταιρείας επαρκεί φτάνει μέχρι τον Ιούλιο. "Μετά τι θα γίνει;" αναρωτήθηκε και τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα οι εργαζόμενοι πληρώνονται με προκαταβολές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:52 - 27 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.