ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Μυλωνάς (πρόεδρος Αλουμύλ): Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει επιλεγεί ο στρατηγικός επενδυτής Κύριο

06:19 - 17 Αυγ 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Γιώργος Μυλωνάς (πρόεδρος Αλουμύλ): Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει επιλεγεί ο στρατηγικός επενδυτής
Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η εισηγμένη εταιρία αλουμινίου Αλουμύλ. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο reporter ο ιδρυτής, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος Γιώργος Μυλωνάς υπογραμμίζει τα εξής: "Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή και σε ρύθμιση του τραπεζικού μας δανεισμού. Εκτιμώ ότι μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο όλα θα έχουν ολοκληρωθεί προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων της. Υπάρχουν πολλές λύσεις που έχουμε καταλήξει με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων, ύψους περίπου 180 εκατ. ευρώ (καθαρός δανεισμός στις 31/12/2017 161,4 εκατ. ευρώ. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία θα ανακοινώσουμε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων μας στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην έδρα της εταιρίας στο Κιλκίς".

Παραμένω πρόεδρος και βασικός μέτοχος

Σε ερώτηση του reporter προς το κ. Μυλωνά εάν μετά τη συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή θα παραμείνει στην εταιρία δήλωσε τα εξής: "Σαφώς και παραμένω ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρίας καθώς συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία εντός και εκτός Ελλάδας".

Αναφορικά με τους αμερικανικούς δασμούς στο ευρωπαϊκό αλουμίνιο ο κ. Γιώργος Μυλωνάς μιλώντας στο reporter υποστήριξε τα εξής: "Εμείς σαν ελληνικός όμιλος με σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ δεν επηρεαζόμαστε από τους δασμούς και συνεχίζουμε κανονικά την εξαγωγική μας παρουσία>. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάς αποκαλύπτει στο reporter ότι:< μετά την συνάντηση του ευρωπαίου προέδρου της Κομισιόν  Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ πιστεύω ότι σταδιακά θα εκπέσουν οι δασμοί για το ευρωπαϊκό αλουμίνιο και θα εξομαλυνθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες ίσως και πρίν την εκπνοή του 2018".

Που διοχετεύθηκαν οι επενδύσεις το 2017

Ο Όμιλος, στην προσπάθειά του για διαρκή πρωτοπορία στον κλάδο και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υλοποίησε επενδύσεις στοχεύοντας στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων του, στην επέκταση των εγκαταστάσεών του και τη βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι προσθήκες ενσώματων παγίων του Ομίλου ανήλθαν σε Ευρώ 6,9 εκατ. περίπου για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 (2016: Ευρώ 9 εκατ. περίπου). Οι σημαντικότερες από αυτές αφορούν: Για τη Μητρική: Πρόσθετες κτιριακές εγκαταστάσεις, προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, ήτοι πρόσθετα εξαρτήματα, καλούπια, μήτρες, συνολικής αξίας Ευρώ 2,5 εκατ. περίπου (2016: Ευρώ 5 εκατ. περίπου). Για τις θυγατρικές εξωτερικού: Επενδύσεις στη θυγατρική ALUMIL YU INDUSTRY S.A. και στη θυγατρική της Εταιρεία ALPRO AD, που αφορούν κυρίως πρόσθετες κτιριακές εγκαταστάσεις, προμήθεια μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού ύψους Ευρώ 3 εκατ. περίπου (2016: Ευρώ 1,3 εκατ. περίπου). Επενδύσεις στη θυγατρική ALUMIL ALBANIA Sh.P.K. που αφορούν κυρίως προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και πρόσθετες κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού ύψους Ευρώ 0,6 εκατ. περίπου (2016: Ευρώ 0,5 εκατ. περίπου). Επενδύσεις στη θυγατρική ALUMIL CYPRUS LTD που αφορούν κυρίως προμήθεια λοιπού εξοπλισμού συνολικού ύψους Ευρώ 0,4 εκατ. περίπου (2016: Ευρώ 24 χιλ. περίπου). Επενδύσεις στη θυγατρική ΜΕΤΡΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ Α.Ε. που αφορούν κυρίως πρόσθετες κτιριακές εγκαταστάσεις και προμήθεια μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού συνολικού ύψους Ευρώ 0,2 εκατ. περίπου (2016: Ευρώ 24 χιλ. περίπου).

Η γεωγραφική εξάπλωση της ΑΛΟΥΜΥΛ

Η Εταιρεία έχει δημιουργήσει, άμεσα ή έμμεσα μέσω θυγατρικών, θυγατρικές εταιρίες που είναι εγκατεστημένες στις εξής χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κύπρο, Αίγυπτο, Γερμανία, Αλβανία, Κόσσοβο, Μολδαβία, Βοσνία, Ινδία, Σκόπια, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Ελβετία, Αυστραλία και Αμερική. Η κυρίαρχη ομάδα προϊόντων του Ομίλου είναι τα Αρχιτεκτονικά Συστήματα, για όλες τις αρχιτεκτονικές εφαρμογές, όπως πόρτες, παράθυρα, προσόψεις (υαλοπετάσματα), αίθρια, διαχωριστικά γραφείων κ.α., σχεδιασμένα με γνώμονα τον τελικό χρήστη και την κάλυψη των αναγκών του. Η Alumil διαθέτει 48 διαφορετικά αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου για κάθε εφαρμογή, επιθυμία και επιλογή, όπως και 18 άλλες ιδιαίτερες εφαρμογές.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.