ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελκυστική επενδυτική πρόταση η Μυτιληναίος από AXIA και Πειραιώς Κύριο

08:00 - 18 Απρ 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ελκυστική επενδυτική πρόταση η Μυτιληναίος από AXIA και Πειραιώς
Την ανοδική πορεία της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» το 2019 που αναμένει άλλη μία χρονιά ρεκόρ, επισημαίνουν με εκθέσεις τους ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος AxiaVenture Capital και η χρηματιστηριακή της τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα η Axia Venture Capital σε εκτενή ανάλυσή της υπογραμμίζει ότι είναι «σταθερά ανοδική η πορεία της MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και το 2019 όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2018». Επίσης υπογραμμίζεται ότι η πορεία της μετοχής, αν και σταθερά ανοδική, ακόμα δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της εταιρείας. Χαρακτηρίζει τη μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μία από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις εξαιτίας της εξαιρετικής πορείας του Τομέα Μεταλλουργίας, λόγω των τιμών κυρίως της αλούμινας, αλλά και της δυναμικής παραγωγής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Ο ξένος οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Η έκθεση της χρηματιστηριακής τραπέζης Πειραιώς τονίζει ότι αναμένει άλλη μία χρονιά «ρεκόρ» για την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις για τον Τομέα Μεταλλουργίας, ενώ υπογραμμίζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του διαφοροποιημένου portfolio φυσικού αέριου και του προστιθέμενου κέρδους λόγω ολοένα και αυξανόμενων τιμών CO2. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της τραπέζης Πειραιώς ο όμιλος έχει ως αιχμή την  δραστηριότητα κατασκευής έργων ηλιακής ενέργειας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τη τιμή – στόχο στο 14.00 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση Outperform.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του προέδρου του ομίλου Ευάγγελου Μυτιληναίου ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει στα 2,2 δισ. ευρώ, με αύξηση περίπου 30% στα EBITDA και τα καθαρά κέρδη, λόγω ισχυρών αποδόσεων και από τις τρεις δραστηριότητες του ομίλου. Όπως τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, εκτός από την κατασκευή νέας μονάδας 600 ΜW σχεδιάζονται επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να αναμένονται στα 60-100 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας επανέλαβε την εκτίμηση ότι το ύψος του καθαρού δανεισμού στη χρήση του 2018 διαμορφώνεται κάτω από 400 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 η εκτιμώμενη μείωση του καθαρού δανεισμού θα κυμανθεί όσο και οι ταμιακές ροές, ήτοι μεταξύ 60 και 100 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά από το ενεργειακό κομμάτι και στο γεγονός πως οι τιμές του CO2 αποτελούν καταλύτη για τις αγορές ενέργειας, αλλά ο όμιλος λόγω κινήσεων αντιστάθμισης κινδύνου είναι θετικός.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 17 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.