ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cannatec: Πήρε «πράσινο φως» για επένδυση 50 εκατ.ευρώ στην Ελλάδα

14:13 - 14 Μαϊ 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Cannatec: Πήρε «πράσινο φως» για επένδυση 50 εκατ.ευρώ στην Ελλάδα
Ο όμιλος εταιρειών GOLDEN GREECE HOLDINGS που δραστηριοποιείται στο χώρο της Φαρμακευτικής και Βιομηχανικής Κάνναβης ανακοίνωσε τη χορήγηση ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης στην εταιρεία με την επωνυμία ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ με διακριτικό τίτλο CANNATEC GREECE AE στο δήμο Παιονίας Ν.Κιλκίς. Η εταιρεία CANNATEC GREECE, καναδικών συμφερόντων, επέλεξε την Ελλάδα λόγω του ευνοϊκού νόμου που ήρθε σε ισχύ πρόσφατα αλλά και λόγω του ευνοϊκού κλίματος της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η άδεια δημοσιεύθηκε στις 6 Μαΐου 2019 στο ΦΕΚ με αριθμό 1505.

Η παρατεταμένη ηλιοφάνεια της χώρας θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στη θεραπευτική αξία των σκευασμάτων της εταιρείας σε σχέση με αυτά που παράγονται υπό την επίδραση τεχνητού φωτός και συνθηκών στις βόρειες χώρες. Η εταιρεία έχει σκοπό να παράγει υψηλής ποιότητας βιολογικά φαρμακευτικά σκευάσματα που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και την προαγωγή υγείας.

Επιλογή της εταιρείας ήταν να εγκατασταθεί στην παραμεθόρια Ελλάδα όπου οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα κρατήσουν τους νέους στην περιοχή και η εισροή κεφαλαίων από τον Καναδά θα βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής.

Η επένδυση είναι χαμηλής όχλησης και εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα χρησιμοποιηθούν πράγμα που θα οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος παραγωγής όπως και στη μη περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Αντίθετα η βιολογική καλλιέργεια του φυτού θα συμβάλλει στην εξυγίανση του εδάφους, η χαμηλές απαιτήσεις σε νερό δε θα επιβαρύνουν την περιοχή αλλά θα συμβάλλουν στην βιοποικιλότητα της περιοχής. 

Το κεφάλαιο της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία Golden Greece Holdings αναμένει άλλες 10 νέες άδειες σε εταιρείες, οι οποίες αφορούν κεφάλαια από Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Ρωσία, Ελβετία, Αυστρία, Καζακστάν, Καναδά, Πολωνία, Γερμανία.

Τέλος, η ομάδα της εταιρείας στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για την αμέριστη υπομονή που είχαν στην αγωνία μας , τους υπαλλήλους των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης , Υγείας/ΕΟΦ, προστασίας του Πολίτη / αστυνομία και Οικονομίας. Να ευχαριστήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία της για το πρωτοποριακό νομοσχέδιο που υλοποίησε και εντάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας κάνναβης παγκοσμίως. Η εταιρεία προχωρεί δυναμικά και σε άλλα σχέδια στο χώρο της βιομηχανικής κάνναβης και σε συνεργασίες με ερευνητικά προγράμματα με τα Ανώτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 14 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.