ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΕ:Δημόσια συζήτηση με ομιλητή τον διευθυντή του World Development Report

13:22 - 16 Μαϊ 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΒΕ:Δημόσια συζήτηση με ομιλητή τον διευθυντή του World Development Report
Με κεντρικό ομιλητή τον Διευθυντή του World Development Report (WDR) 2019 της Παγκόσμιας Τράπεζας, και διεθνούς φήμης οικονομολόγο, Mr. Simeon Djankov, πραγματοποιείται αύριο 17 Μάϊου 2019 στο ξενοδοχείο Porto Palace, αίθουσα Crystal, (26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη), και ώρα 17:15΄- 19:00΄, δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ανταγωνιστικότητα, Θεσμοί και Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και συνέπειες για τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Djankov θα αναπτύξει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό θα τεκμηριώσει με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία τι αλλάζει παγκοσμίως σήμερα, ενώ θα δώσει έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας απ΄ τη βιομηχανία διεθνώς, και στην επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ο Καθηγητής Djankov στο παγκοσμίως φήμης London School of Economics (LSE), με βάση την προηγούμενη εμπειρία του ως Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013, θα αφιερώσει το δεύτερο μισό της ομιλίας του σε προτάσεις πολιτικής προς τις κυβερνήσεις, σε τρεις πολύ σημαντικούς τομείς δράσης: 

  1. Ανθρώπινο κεφάλαιο, δια βίου μάθηση και αξιοποίηση της γνώσης,
  2. Κοινωνική προστασία, και πολιτικές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, και,
  3. Φορολογικά έσοδα για το κράτος

Για τα παραπάνω θέματα συζητούν με τον κ. Djankov, ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Α. Σαββάκης, ο Καθηγητής Ν. Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.