ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΖ: Συνταξιοδοτήθηκαν οι μισοί εργαζόμενοι Κύριο

08:11 - 07 Ιουν 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΒΖ: Συνταξιοδοτήθηκαν οι μισοί εργαζόμενοι
Οι 105 από τους 203 εργαζόμενους της ΕΒΖ, επέλεξαν το προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν χρήση του προγράμματος των μετατάξεων που αφορά θέσεις σε φορείς του δημοσίου, μεταξύ άλλων σε δήμους, περιφέρειες, δικαστήρια, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη ΚΥΑ, οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση ύψους 930 ευρώ, οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 970 ευρώ, τεχνολογικής εκπαίδευσης 1.010 ευρώ και πανεπιστημιακής 1.050 ευρώ.

Εξοφλούνται οι οφειλές σε εργαζομένους και τευτλοπαραγωγούς

Σύμφωνα με την επιχορήγηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές,  προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η επιχορήγηση αφορά την εξόφληση οφειλών που αφορούν α) δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων και β) απαιτήσεις τευτλοπαραγωγών.

Ειδικότερα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ΕΒΖ προβλέπει την επιχορήγηση για την εξόφληση οφειλών που αφορούν α) δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων και β) απαιτήσεις τευτλοπαραγωγών που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία για την παραγωγή του έτους 2018.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.