ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΖ:Στις 22 Ιουλίου συζητείται η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα

09:02 - 19 Ιουν 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΒΖ:Στις 22 Ιουλίου συζητείται η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα
Μετά από αίτημα της ΕΒΖ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συζητηθεί στις 22 Ιουλίου 2019 η υπαγωγή στο άρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε καθώς η προγραμματισμένη για τις 10 Ιουνίου συζήτηση αναβλήθηκε, λόγω αναστολής εργασιών του Πρωτοδικείου, εξαιτίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η υπαγωγή της ΕΒΖ στο άρθρο 106δ θα γίνει με βάση το σχέδιο που έχει καταρτίσει η πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, το οποίο προβλέπει τη σύσταση τριών εταιρειών ειδικού σκοπού (SPVs) στην οποία θα περάσουν τα assets της ΕΒΖ. Στην πρώτη εταιρεία, θα περάσουν οι θυγατρικές εταιρείες της Σερβίας, στη δεύτερη, τα βιομηχανικά ακίνητα στην Ελλάδα και στην τρίτη, τα real estate assets που κατέχει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομίας, αν καταθέσει δεσμευτική προσφορά  ο ενδιαφερόμενος επενδυτής  Innovation Brain, τότε το σχέδιο εξυγίανσης της Πειραιώς θα αντικατασταθεί με αυτό του επενδυτή. Και ενώ η εξεύρεση της όποιας λύσης για το μέλλον της εταιρείας απομακρύνεται χρονικά, κομβικής σημασίας είναι η αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, αλλά και να αποπληρώσει τους τευτλοπαραγωγούς.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 19 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.