ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Επιτυχία η θετική αξιολόγηση της Ε.Ε

20:23 - 25 Ιουν 2020 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Επιτυχία η θετική αξιολόγηση της Ε.Ε
Μεγάλη διεθνής επιτυχία των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Τέσσερα προγράμματα με τη σφραγίδα της ελληνικής πρωτοβουλίας, προτάθηκαν και πέτυχαν να αξιολογηθούν θετικά ώστε να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση της υλοποίησης τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το γεγονός αυτό δικαιώνει την πάγια θέση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού για τις υψηλές τεχνολογικές δυνατότητες, την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις υποβλήθηκαν από κοινοπραξίες Ευρωπαϊκών οίκων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, που εμπιστεύθηκαν τον συντονισμό και τη διαχείριση των προτάσεων σε Ελληνικές εταιρείες. Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών τόσο του Συνδέσμου όσο και του ΥΠΕΘΑ, που αποδεικνύει αυτό που διαχρονικά διατυμπανίζει ο ΣΕΚΠΥ δηλαδή ότι επιτυχίες μπορούν να έλθουν μόνο μέσα από στενή συνεργασία των αρμοδίων φορέων του ΥΠΕΘΑ με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. 

Ο ΣΕΚΠΥ επιθυμεί να ευχαριστήσει τόσο την ηγεσία όσο και τα στελέχη του ΥΠΕΘΑ για τη μεγάλη συνδρομή τους στην επιτυχή έκβαση των αναπτυξιακών προτάσεων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Στις ενέργειες αυτές συγκαταλέγονται:

  • Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της εγχώριας βιομηχανίας από τη ΓΔΑΕΕ και τον Σύνδεσμο για το  Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας  2019-2020
  • Η οργάνωση με τη πρωτοβουλία ή συνδρομή του Συνδέσμου ειδικών ημερίδων για τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της Άμυνας, το πρόγραμμα EDIDP.
  • Η υιοθέτηση των προτάσεων του ΣΕΚΠΥ για καινοτόμες διαδικασίες του ΥΠΕΘΑ για έγκριση και στήριξη αναπτυξιακών προτάσεων Ελληνικής πρωτοβουλίας.
  • Η έγκαιρη και αποτελεσματική συμβολή των Γενικών Επιτελείων στην αξιολόγηση και προτεραιοποίηση υποβληθέντων από μέλη του ΣΕΚΠΥ προτάσεων, ώστε να τύχαιναν της υποστήριξης  του ΥΠΕΘΑ.
  • Η εμπειρία, εργατικότητα και η διάθεση συνεργασίας των στελεχών του ΥΠΕΘΑ και των Ελληνικών εταιρειών, που ενεπλάκησαν στην εκπόνηση των προτάσεων    

Τονίζεται ότι οι εγκριθείσες αναπτυξιακές προτάσεις πρωτοβουλίας των Ελληνικών εταιρειών αφορούν στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες διεξαγωγής επιχειρήσεων όπως κυβερνο-άμυνας, μη επανδρωμένων συστημάτων, τεχνητής νοημοσύνης και λογισμικού υποστήριξης αποφάσεων επιτήρησης θαλασσίων περιοχών, ενώ μεγάλης σημασίας είναι η συμμετοχή Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην υλοποίηση των έργων.    

Είναι προφανές ότι η συνεργασία ΥΠΕΘΑ – αμυντικών βιομηχανιών πρέπει να συνεχισθεί απρόσκοπτα κατά την φάση υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων που δεν είναι δυσκολότερη είναι όμως πιο απαιτητική από τη φάση των προτάσεων.

Εν όψει του προγράμματος EDIDP 2020 – για το οποίο οι προσκλήσεις υποβολής προσφορών έχουν ήδη προκηρυχθεί – ο ΣΕΚΠΥ καλεί τα μέλη του να δραστηριοποιηθούν έντονα για την υποβολή νέων προτάσεων Ελληνικού ενδιαφέροντος, ώστε να συνεχισθούν οι επιτυχίες.   

Τελευταία τροποποίηση στις 20:26 - 25 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.