ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ) σε Νεοφύτου: Σημαντική η έμφαση στις συναλλαγές Ελλάδας-Κύπρου

17:07 - 14 Ιαν 2022 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μπρατάκος (ΕΒΕΑ) σε Νεοφύτου: Σημαντική η έμφαση στις συναλλαγές Ελλάδας-Κύπρου
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής (14/1) με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Α’ Αντιπρόεδρος, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, ο Γενικός Γραμματέας, Μπάμπης Μωραΐτης και το μέλος ΔΣ και πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές των δύο οικονομιών, ενώ ο κ. Μπρατάκος ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου για την τρέχουσα κατάσταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών: «Η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούν σταθερές οικονομικές σχέσεις, με την Ελλάδα να αποτελεί τον δεύτερο εξαγωγικό προορισμό των κυπριακών προϊόντων, αλλά και τον κύριο εξαγωγέα προς την κυπριακή αγορά. Ακόμη και υπό τις αντίξοες συνθήκες τις πανδημίας, δεν υπήρξαν σημάδια κόπωσης. Σημαντικό όμως ζητούμενο παραμένει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στις μεταξύ μας συναλλαγές, ώστε να διατηρούνται και να αυξάνονται τα αμοιβαία οφέλη και στο μέλλον. Και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών σε κλάδους διαφορετικούς των πρώτων υλών, όπως είναι για παράδειγμα ο τομέας των υπηρεσιών». 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 14 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.