ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS, Nomura, Beta, και Πειραιώς για τα αποτελέσματα της Motor Oil

10:20 - 13 Νοε 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(upd) Στα 13,50 ευρώ από 11 ευρώ αύξησε η Πειραιώς την τιμή στόχο για τη Motor Oil διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων αλλά παρά την αύξηση του όγκου των πωλήσεων τα περιθώρια ήταν πολύ χαμηλότερα από τα περσινά. Στο επίκεντρο τώρα μπαίνει η αύξηση της παραγωγής από τη νέα μονάδα, η αύξηση των περιθωρίων και η ενοποίηση της Shell Hellas.

H UBS διατηρεί τη σύσταση πώλησης και την τιμή στόχο των 9,80 ευρώ σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα αν εξαιρεθούν τα καθαρά κέρδη ήταν χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις. Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη του 2009 κατά 8% λόγω της κερδοφορίας που δημοσίευσε η εταιρεία.

Η Nomura σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν καλά αλλά όχι εξαιρετικά. Αναφέρει πως μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο τρίμηνο η μετοχή ενισχύθηκε κατά 37%. Η μερισματική απόδοση (8%) έχει μικρό περιθώριο ρίσκου αλλά ο οίκος βλέπει μικρό περιθώριο για υπεραπόδοση της μετοχής και γι΄ αυτό διατηρεί την ουδέτερη σύσταση. Περιμένει 1 ευρώ μέρισμα και η τιμή στόχος των 10,40 ευρώ διατηρείται.

Η Beta διατηρεί την τιμή στόχο των 14,70 ευρώ και τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ισχυρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.